Инцко данас о БиХ пред Савјетом безбједности

Високи представник Валентин Инцко обратиће се данас Савјету безбједности УН-а и поднијети 56. извјештај генералном секретару УН-а о стању проведбе мира у Босни и Херцеговини.

Босна и Херцеговина 05.11.2019 | 11:57
Инцко данас о БиХ пред Савјетом безбједности
Овај извјештај покрива период од 16. априла 2019. до 15. октобра 2019. године. 

Раније је Инцко одржао низ састанака, а састао се и са замјеником помоћника државног секретара САД-а и специјалним представником за Западни Балкан Метју Палмером и са првом замјеницом помоћника државног секретара Морин Кормак.

"Наглашавајући честа оспоравања суверенитета и територијалног интегритета Босне и Херцеговине, високи представник је истакао потребу за пуним поштивањем Дејтонског мировног споразума, нарочито потребу за побољшањем цјелокупног функционирања државних институција и јачањем владавине права.", пише у саопштењу.

„Да би се задовољиле суштинске потребе грађана БиХ, политичка елита се мора фокусирати на програм који је окренут ка будућности. Политичка стабилност и економски развој, заједно са јачањем институционалних капацитета БиХ, укључујући и област владавине права, представљају предуслове за просперитетну будућност.

На том путу, међународна заједница спремна је помоћи БиХ у њеним напорима усмјереним ка остваривању боље будућности“, рекао је високи представник Инцко, наведено је у саопштењу за медије из ОХР-а.

(Патриа)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Xx

05.11.2019 11:02

Колика је плата његова дами је знати

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

05.11.2019 11:40

Па неплацас га ти нека буде колика хоце...

Name

високи су одговорни

05.11.2019 12:16

Он је крив стто нема напредка у бих не само политицког него и економског, да је еу и америка хтјељ овдје је могло да све процвијеета.

Name

За Ре

05.11.2019 12:44

А ко га плаца него народ они сви добијају плату из кредита а ко враца кредите народ или политицари?

ОДГОВОРИТЕ