Incko danas o BiH pred Savjetom bezbjednosti

Visoki predstavnik Valentin Incko obratiće se danas Savjetu bezbjednosti UN-a i podnijeti 56. izvještaj generalnom sekretaru UN-a o stanju provedbe mira u Bosni i Hercegovini.

Bosna i Hercegovina 05.11.2019 | 11:57
Incko danas o BiH pred Savjetom bezbjednosti
Ovaj izvještaj pokriva period od 16. aprila 2019. do 15. oktobra 2019. godine. 

Ranije je Incko održao niz sastanaka, a sastao se i sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a i specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Metju Palmerom i sa prvom zamjenicom pomoćnika državnog sekretara Morin Kormak.

"Naglašavajući česta osporavanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, visoki predstavnik je istakao potrebu za punim poštivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma, naročito potrebu za poboljšanjem cjelokupnog funkcioniranja državnih institucija i jačanjem vladavine prava.", piše u saopštenju.

„Da bi se zadovoljile suštinske potrebe građana BiH, politička elita se mora fokusirati na program koji je okrenut ka budućnosti. Politička stabilnost i ekonomski razvoj, zajedno sa jačanjem institucionalnih kapaciteta BiH, uključujući i oblast vladavine prava, predstavljaju preduslove za prosperitetnu budućnost.

Na tom putu, međunarodna zajednica spremna je pomoći BiH u njenim naporima usmjerenim ka ostvarivanju bolje budućnosti“, rekao je visoki predstavnik Incko, navedeno je u saopštenju za medije iz OHR-a.

(Patria)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Xx

05.11.2019 11:02

Kolika je plata njegova dami je znati

ODGOVORITE
Name

re

05.11.2019 11:40

Pa neplacas ga ti neka bude kolika hoce...

Name

visoki su odgovorni

05.11.2019 12:16

On je kriv stto nema napredka u bih ne samo politickog nego i ekonomskog, da je eu i amerika htjelj ovdje je moglo da sve procvijeeta.

Name

Za Re

05.11.2019 12:44

A ko ga placa nego narod oni svi dobijaju platu iz kredita a ko vraca kredite narod ili politicari?

ODGOVORITE