Звиздић данас сазвао сједницу Колегија

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Денис Звиздић сазвао је за данас сједницу Колегија Представничког дома ПСБиХ.

Босна и Херцеговина 05.11.2019 | 08:51
Звиздић данас сазвао сједницу Колегија
На сједници је предвиђено одређивање надлежне комисије за разматрање Извјештаја о провођењу Општих избора 2018. године и Извјештај о провођењу закона из надлежности Централне изборне комисије БиХ.

Такође, чланови Колегија требали би одредити и надлежну комисију за разматрање Информације о стању јавне задужености БиХ до 30. јуна 2019. године.

Требала би бити одређена и надлежна комисија за разматрање иницијативе посланика Наше странке Предрага Којовића, Аиде Баручије и Мирјане Маринковић-Лепић који траже измјену Правилника о кориштењу телефона у ПСБиХ.

Иначе комисије које ће разматрати те документе још увијек нису формиране, а у питању је шест радних тијела Дома (Уставноправна комисија, Комисија за спољне послове, Комисија за спољну трговину и царине, Комисија за финансије и буџет, Комисија за саобраћај и комуникације те Комисија за остваривање равноправности полова).

У најави сједнице из Сектора за односе с јавношћу ПСБиХ подсјећају да сједнице Колегија нису отворене за јавност.

(Фена)

Коментари / 0

Оставите коментар