Позната атлетичарка завршила у затвору

Холандска атлетичарка Мадиа Гафур осуђена је на затворску казну пошто је проглашена кривом за шверцовање и трговину дрогом.

 

Остали спортови 04.11.2019 | 22:39
Позната атлетичарка завршила у затвору
Двадесетседмогодишња Гафурова је претходних година представљала своју земљу на великим такмичењима, укључујући и Олимпијске игре у Рио де Жанеиру 2016. године.
 
Њој је приликом рутинске контроле на граници у близини немачког Елтена у јуну 2019. у гепеку аутомобила пронађена дрога у вредности од два милиона фунти. Имала је 50 килограма таблета екстазија, два килограма кристал мета и 11.950 евра у кешу. Холанђанка је осуђена на осам и по година затвора.

- Запањени смо пресудом. Због пресуде немачког Суда, Атлетска федерација осуђује поступке Гафорове. Осуђујемо било какву употребу или трговину допинг средстава или дроге и потпуно смо посвећени поштовању холандског права - стоји у саопштењу владајућег тела холандске атлетике.

Гафурова је наговестила да ће се жалити на пресуду, пошто се изјаснила да није крива за то за шта се терети. Пред судом је рекла да је мислила да преноси допинг средства, а не да су то екстази и кристал мет, а такође је одбила да каже ко јој је дао дрогу.

(Блицспорт)

Коментари / 0

Оставите коментар