Poznata atletičarka završila u zatvoru

Holandska atletičarka Madia Gafur osuđena je na zatvorsku kaznu pošto je proglašena krivom za švercovanje i trgovinu drogom.

 

Ostali sportovi 04.11.2019 | 22:39
Poznata atletičarka završila u zatvoru
Dvadesetsedmogodišnja Gafurova je prethodnih godina predstavljala svoju zemlju na velikim takmičenjima, uključujući i Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.
 
Njoj je prilikom rutinske kontrole na granici u blizini nemačkog Eltena u junu 2019. u gepeku automobila pronađena droga u vrednosti od dva miliona funti. Imala je 50 kilograma tableta ekstazija, dva kilograma kristal meta i 11.950 evra u kešu. Holanđanka je osuđena na osam i po godina zatvora.

- Zapanjeni smo presudom. Zbog presude nemačkog Suda, Atletska federacija osuđuje postupke Gaforove. Osuđujemo bilo kakvu upotrebu ili trgovinu doping sredstava ili droge i potpuno smo posvećeni poštovanju holandskog prava - stoji u saopštenju vladajućeg tela holandske atletike.

Gafurova je nagovestila da će se žaliti na presudu, pošto se izjasnila da nije kriva za to za šta se tereti. Pred sudom je rekla da je mislila da prenosi doping sredstva, a ne da su to ekstazi i kristal met, a takođe je odbila da kaže ko joj je dao drogu.

(Blicsport)

Komentari / 0

Ostavite komentar