Рафина борба још траје

Познато је да се Рафаел Надал повукао без борбе у полуфиналу мастерса у Паризу.  Денис Шаповалов је тако добио прилику да игра у финалу, али га је Новак Ђоковић у борби за трофеј почистио са терена. Надал је некако успео да прихвати ситуацију у којој се нашао, а говорио је и о будућности.

 

Тенис 04.11.2019 | 22:32
Рафина борба још траје
Шпанац је свестан да је здравље на првом месту, али истиче да же учинити све како би био спреман за учешће на завршном турниру у Лондону.
 
- Да се нисам повукао у мечу са Шаповаловим, не би било добро. Прошао сам исту причу раније, зато су лекари препоручили паузу. Не смем себи да дозволим да правим погрешне потезе. Циљ је да се опоравим, али се надам да ћу бити у стању да играм у Лондону, то ми је циљ - поручио је Надал.

Рафа верује да је урадио добар посао ове сезоне и како каже, поносан је на себе.

- Веома сам задовољан урађеним у сезони. Било је тешко на почетку, али нашао сам начин да се вратим на највиши ниво и ево, сада сам опет први. Поносан сам на себе - искрен је био Надал.

У питању је бол у трбушном зиду, а Надал је због сличне повреде прошле године пропустио завршни турнир. Очекује се да резултати магнетне резонанце буду ускоро познати, а тада ће се знати и какве су шансе Шпанцу за наступ у Лондону.

Уколико ипак не буде спреман за мечеве у "О2" арени, Надала ће заменити сународник, Роберто Баутиста Агут. Жреб за завршни турнир биће обављен у уторак 5. новембра, у Лондону.

(Блиц-спорт)

Коментари / 0

Оставите коментар