Rafina borba još traje

Poznato je da se Rafael Nadal povukao bez borbe u polufinalu mastersa u Parizu.  Denis Šapovalov je tako dobio priliku da igra u finalu, ali ga je Novak Đoković u borbi za trofej počistio sa terena. Nadal je nekako uspeo da prihvati situaciju u kojoj se našao, a govorio je i o budućnosti.

 

Tenis 04.11.2019 | 22:32
Rafina borba još traje
Španac je svestan da je zdravlje na prvom mestu, ali ističe da že učiniti sve kako bi bio spreman za učešće na završnom turniru u Londonu.
 
- Da se nisam povukao u meču sa Šapovalovim, ne bi bilo dobro. Prošao sam istu priču ranije, zato su lekari preporučili pauzu. Ne smem sebi da dozvolim da pravim pogrešne poteze. Cilj je da se oporavim, ali se nadam da ću biti u stanju da igram u Londonu, to mi je cilj - poručio je Nadal.

Rafa veruje da je uradio dobar posao ove sezone i kako kaže, ponosan je na sebe.

- Veoma sam zadovoljan urađenim u sezoni. Bilo je teško na početku, ali našao sam način da se vratim na najviši nivo i evo, sada sam opet prvi. Ponosan sam na sebe - iskren je bio Nadal.

U pitanju je bol u trbušnom zidu, a Nadal je zbog slične povrede prošle godine propustio završni turnir. Očekuje se da rezultati magnetne rezonance budu uskoro poznati, a tada će se znati i kakve su šanse Špancu za nastup u Londonu.

Ukoliko ipak ne bude spreman za mečeve u "O2" areni, Nadala će zameniti sunarodnik, Roberto Bautista Agut. Žreb za završni turnir biće obavljen u utorak 5. novembra, u Londonu.

(Blic-sport)

Komentari / 0

Ostavite komentar