Драгана Мирковић добила награду за животно дело!

Драгана Мирковић током 35 година каријере непрекидно је померала музичке границе, небројено пута успела је да обори рекорде у различитим категоријама а наградама које је на том путу добила одавно се изгубио број, а једна од њих коју досад није имала од недеље вече је у њеном власништву и то она за - животно дело!

Забава 04.11.2019 | 16:00
Драгана Мирковић добила награду за животно дело!
Фолк царици уручено је ово престижно признање у директном преносу на РТС-у на првом Сабору народне музике Србије, и то као убедљиво најмлађем добитнику у историји јавне сцене, а оно што је Драгану посебно обрадовало је то што је ова награда дошла управо од њених колега из Савеза естрадо-музичких уметника Србије и Самосталног синдиката естрадних уметника и извођача Србије.

- Када су ми јавили да су ме колеге предложиле за ову престижну награду била сам почаствована јер знам којим је све великим уметницима уручена у прошлости, али сам са друге стране била зачуђена јер сам сматрала да је можда прерано за тако нешто. Али, речено ми је да су они то једногласно усвојили, да је то награда за оно што сам учинила за нашу музику током своје каријере, нема никакве везе са мојим годинама и што се њих тиче ово велико признање сам заслужила и раније – рекла је Драгана и истакла да је изузетно почаствована оваквим признањем.

- Желим пре свега да се захвалим својој породици, пријатељима и сарадницима који су све време моја подршка, колегама из СЕМУС-а и Синдиката, посебно председнику Драгиши Голубовићу на чији предлог сам ову награду добила, а највећу захвалност дугујем својој публици без којих никада не бих стигла ту где јесам. Ову награду сматрам само додатним подстреком и обавезом да оправдам сво то поверење и у годинама које су преда мном – закључила је Драгана.

Извор:Курир.рс Фото:промо

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ИстоцноСарајево111

04.11.2019 15:35

У Бања Луци данас не ради кладјење бинго и утрке паса у Премиер кладионици, по мојој информацији због тога сто имају неке инспекције, тако је прицала једна од радница. И поскидали су на јутру унутар кладионица сва обиљезја кладјења на то двоје, волио би ако би неко од васих новинара мало боље истразио и да виде људи о каквим преварама и малверзацијама се ради. За друге градове неби знао. Лијеп Поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

04.11.2019 15:40

Заслужено, доказ да се и породична жена и мајка може бавити естрадном дјелатношћу поштено и без скандала као неке њене колегице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацно Тако

04.11.2019 20:46

У опсте не слусам овај занр музике а врло добро знам ко је Драгана Мирковиц, морам реци послије толико година, када год цујем пјесму ,,кроз сљивике и ливаде,, буде ми лијепо, то је поезија у односу на данасњу грмаљистику.