Dragana Mirković dobila nagradu za životno delo!

Dragana Mirković tokom 35 godina karijere neprekidno je pomerala muzičke granice, nebrojeno puta uspela je da obori rekorde u različitim kategorijama a nagradama koje je na tom putu dobila odavno se izgubio broj, a jedna od njih koju dosad nije imala od nedelje veče je u njenom vlasništvu i to ona za - životno delo!

Zabava 04.11.2019 | 16:00
Dragana Mirković dobila nagradu za životno delo!
Folk carici uručeno je ovo prestižno priznanje u direktnom prenosu na RTS-u na prvom Saboru narodne muzike Srbije, i to kao ubedljivo najmlađem dobitniku u istoriji javne scene, a ono što je Draganu posebno obradovalo je to što je ova nagrada došla upravo od njenih kolega iz Saveza estrado-muzičkih umetnika Srbije i Samostalnog sindikata estradnih umetnika i izvođača Srbije.

- Kada su mi javili da su me kolege predložile za ovu prestižnu nagradu bila sam počastvovana jer znam kojim je sve velikim umetnicima uručena u prošlosti, ali sam sa druge strane bila začuđena jer sam smatrala da je možda prerano za tako nešto. Ali, rečeno mi je da su oni to jednoglasno usvojili, da je to nagrada za ono što sam učinila za našu muziku tokom svoje karijere, nema nikakve veze sa mojim godinama i što se njih tiče ovo veliko priznanje sam zaslužila i ranije – rekla je Dragana i istakla da je izuzetno počastvovana ovakvim priznanjem.

- Želim pre svega da se zahvalim svojoj porodici, prijateljima i saradnicima koji su sve vreme moja podrška, kolegama iz SEMUS-a i Sindikata, posebno predsedniku Dragiši Goluboviću na čiji predlog sam ovu nagradu dobila, a najveću zahvalnost dugujem svojoj publici bez kojih nikada ne bih stigla tu gde jesam. Ovu nagradu smatram samo dodatnim podstrekom i obavezom da opravdam svo to poverenje i u godinama koje su preda mnom – zaključila je Dragana.

Izvor:Kurir.rs Foto:promo

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

IstocnoSarajevo111

04.11.2019 16:35

U Banja Luci danas ne radi kladjenje bingo i utrke pasa u Premier kladionici, po mojoj informaciji zbog toga sto imaju neke inspekcije, tako je pricala jedna od radnica. I poskidali su na jutru unutar kladionica sva obiljezja kladjenja na to dvoje, volio bi ako bi neko od vasih novinara malo bolje istrazio i da vide ljudi o kakvim prevarama i malverzacijama se radi. Za druge gradove nebi znao. Lijep Pozdrav

ODGOVORITE
Name

Marko

04.11.2019 16:40

Zasluženo, dokaz da se i porodična žena i majka može baviti estradnom djelatnošću pošteno i bez skandala kao neke njene kolegice.

ODGOVORITE
Name

Tacno Tako

04.11.2019 21:46

U opste ne slusam ovaj zanr muzike a vrlo dobro znam ko je Dragana Mirkovic, moram reci poslije toliko godina, kada god cujem pjesmu ,,kroz sljivike i livade,, bude mi lijepo, to je poezija u odnosu na danasnju grmaljistiku.