Дивље свиње се спустиле са брда у Сански Мост

У непосредној близини насеља Кркојевци и Махала, свега километар од центра Санског Моста, уочено је крдо од двадесетак дивљих свиња, које су се с околних брда спустиле практично у насељено мјесто.

Босна и Херцеговина 03.11.2019 | 20:11
Дивље свиње се спустиле са брда у Сански Мост
Крдо су протекле суботе у вечерњим сатима фотографисали возачи, баш у тренутку када су се ове животиње кретале у правцу града те у близини "Енергопетролове" бензинске пумпе прелазиле пут који повезује Сански Мост и Кључ. 

"Био је то заиста необичан призор и никада нисам видио ништа слично. У крду је било животиња разних величина и чинило се да нису много уплашене. Ето, ловци се сатраше да их пронађу у шумама Грмеча, а оне саме долазе у град", казао нам је један очевидац овог догађаја.

Како сазнајемо, животиње су уочили и мјештани, а оне су се разбјежале када су пси открили њихово присуство. 

Дивље свиње су веома плашљиве животиње и ријетко се дешава да дођу у близину људских насеља, па се претпоставља да је ово крдо некако залутало. Због тога што је година била неродна и што је подбацио урод шумских плодова, на мети ових животиња је протеклих мјесеци био кукуруз, па су пољопривредницима који узгајају ову културу причинили велику штету. 

Иначе, ради се о животињама које су изузетно бројне у грмечким шумама због високог степена репродукције, те су омиљена дивљач за ловце. Иако важе за плашљиве животиње, догађало се да одрасли вепар, ако осјети да је угрожен, или дивља свиња која чува подмладак нападну и човјека.

Извор: Независне

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Мост

03.11.2019 19:57

Иду да растјерају вехабије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Мост

03.11.2019 21:35

А јесил ти вођа крда...дођи ближе...

Name

ре Мост

04.11.2019 19:21

Кренуле за Бања луку за својим газдама, политика СНСД је да сви са села додју у Б.луку да би СНСД био на власти, села су зато сва празна у Крајини , села као Сахара

Name

Хадзија

03.11.2019 20:46

их није то ниста у Бањалуку се вец одавно спустиле па ником ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Од срца

03.11.2019 21:03

Да, али их је теско видјети. Возе се у брзим аутима и са затамњеним стаклима. Једног вепра-капиталца цесто мозете видјети на вецерњем дневнику, а током дана га је теско уоцити, казу излезава се по некаквим воцњацима. Ста је тај крмак стете народу нанио... Ко овога вепра одстријели, спасице народу усјеве, стоку, устедјевину и сву другу имовину.

Name

Трихиноза

04.11.2019 16:52

Цак и капиталац има пантљицару