Милијардер Сорош открио ко му је непријатељ

"Врло сам поносан на своје непријатеље. То је савршено рећи диктатору или потенцијалном диктатору ако ме идентификујете као непријатеља", рекао је Сорош.

Свијет 03.11.2019 | 12:18
Милијардер Сорош открио ко му је непријатељ
Џорџ Сорош је филантроп милијардер, бивши трговац валутама, првак либерала и - у одређеним круговима - баба рога. Чини се да му је ова посљедња етикета почасна значка, пише "Њујорк тајмс".
 
"Врло сам поносан на своје непријатеље. То је савршено рећи диктатору или потенцијалном диктатору ако ме идентификујете као непријатеља", рекао је он.

Попис људи који Сороса сматрају непријатељем укључују америчког предсједника Трампа и његовог личног адвоката Рудолфа Ђулијанија, владу Кине, и велики број теоретичара завјере.

Њихови приговори господину Соросу (89), произилазе из његове подршке либералним политикама и супер ПАЦ-овима који су се супротставили Трампу и подржавали демократске кандидате попут Хилари Клинтон. 

Као и због његове Фондације за отворено друштво, која је, финансирана од његових милијарди, подржавала демократију и људска права у око 120 земаља, често супротстављајући се аутократским режимима.

Сорош је "смртним непријатељем" назвао Кину. Сматра да је ова земља "најгора пријетња отвореном друштву".

"То би требало да препознамо: то је другачији систем. У потпуности се супротставља нашем, дијаметрално је супротан од нашег", рекао је он.

Према њему, Сједињене Државе требало би да изврше притисак на компаније попут Хуавеј да подстакну Кину на отварање. У супротном, сугерисао је, не само да ће предсједник Си да настави да затвара Кину, њен развој нових технологија попут вјештачке интелигенције задржати на тај начин генерацијама.

(Телеграф Бизнис/Еxпрес.хр)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Пусте лази

03.11.2019 11:28

Ма какво демократско друство,људска права и бакраци,капиталисти се боре само и искљуциво за лицни капитал ма гдје у свијету и са ма каквим идеолоским предзнаком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.11.2019 14:38

на који нацин? Не подрзавам Сороса нимало али немој да лупас глупости.

Name

Рале

03.11.2019 11:42

Свак је сваком непријатељ, само сто сиротиња има и бога против себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

03.11.2019 17:38

У праву је.Не дај бозе зивит у Кини

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народна Република Кина

03.11.2019 17:53

Овог пута сте ударили на јацег од себе, каубоји!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СавоБЛ

06.11.2019 21:41

Још мало и крепаћеш ђубре људско

ОДГОВОРИТЕ