Milijarder Soroš otkrio ko mu je neprijatelj

"Vrlo sam ponosan na svoje neprijatelje. To je savršeno reći diktatoru ili potencijalnom diktatoru ako me identifikujete kao neprijatelja", rekao je Soroš.

Svijet 03.11.2019 | 12:18
Milijarder Soroš otkrio ko mu je neprijatelj
Džordž Soroš je filantrop milijarder, bivši trgovac valutama, prvak liberala i - u određenim krugovima - baba roga. Čini se da mu je ova posljednja etiketa počasna značka, piše "Njujork tajms".
 
"Vrlo sam ponosan na svoje neprijatelje. To je savršeno reći diktatoru ili potencijalnom diktatoru ako me identifikujete kao neprijatelja", rekao je on.

Popis ljudi koji Sorosa smatraju neprijateljem uključuju američkog predsjednika Trampa i njegovog ličnog advokata Rudolfa Đulijanija, vladu Kine, i veliki broj teoretičara zavjere.

Njihovi prigovori gospodinu Sorosu (89), proizilaze iz njegove podrške liberalnim politikama i super PAC-ovima koji su se suprotstavili Trampu i podržavali demokratske kandidate poput Hilari Klinton. 

Kao i zbog njegove Fondacije za otvoreno društvo, koja je, finansirana od njegovih milijardi, podržavala demokratiju i ljudska prava u oko 120 zemalja, često suprotstavljajući se autokratskim režimima.

Soroš je "smrtnim neprijateljem" nazvao Kinu. Smatra da je ova zemlja "najgora prijetnja otvorenom društvu".

"To bi trebalo da prepoznamo: to je drugačiji sistem. U potpunosti se suprotstavlja našem, dijametralno je suprotan od našeg", rekao je on.

Prema njemu, Sjedinjene Države trebalo bi da izvrše pritisak na kompanije poput Huavej da podstaknu Kinu na otvaranje. U suprotnom, sugerisao je, ne samo da će predsjednik Si da nastavi da zatvara Kinu, njen razvoj novih tehnologija poput vještačke inteligencije zadržati na taj način generacijama.

(Telegraf Biznis/Expres.hr)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Puste lazi

03.11.2019 11:28

Ma kakvo demokratsko drustvo,ljudska prava i bakraci,kapitalisti se bore samo i iskljucivo za licni kapital ma gdje u svijetu i sa ma kakvim ideoloskim predznakom.

ODGOVORITE
Name

Re

03.11.2019 14:38

na koji nacin? Ne podrzavam Sorosa nimalo ali nemoj da lupas gluposti.

Name

Rale

03.11.2019 11:42

Svak je svakom neprijatelj, samo sto sirotinja ima i boga protiv sebe.

ODGOVORITE
Name

Ratko

03.11.2019 17:38

U pravu je.Ne daj boze zivit u Kini

ODGOVORITE
Name

Narodna Republika Kina

03.11.2019 17:53

Ovog puta ste udarili na jaceg od sebe, kauboji!

ODGOVORITE
Name

СавоБЛ

06.11.2019 21:41

Још мало и крепаћеш ђубре људско

ODGOVORITE