Очекују се обилне падавине у Херцеговини

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује умјерено до потпуно облачно вријеме, повремено са кишом и топло, уз обилније падавине на југу Херцеговине.

Босна и Херцеговина 03.11.2019 | 09:50
Очекују се обилне падавине у Херцеговини
Јутрос је претежно облачно вријеме са маглом или ниском облачношћу у појединим ријечним долинама и котлинама и са слабом кишом или росуљом мјестимично, саопштено је Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

У Херцеговини, мјестимично у Сарајевско-романиској регији и на истоку, вјетровито са кишом и пљусковима која ће падати цијелог дана уз краће прекиде. На југу Херцеговине се очекују обилније падавине, од 40 до 60 литара по метру квадратном, а локално и до 80 литара. 

У већини других предјела биће вјетровито, промјенљиво облачно са сунчаним интервалима уз пораст дневне температуре, али и са условима за повремену кишу, док ће се у Семберији током цијелог дана задржати суво вријеме. У вечерњим часовима са запада и југозапада очекује се ново наоблачење са кишом, која ће се проширити у току ноћи на све крајеве.

Највиша дневна температура од 16 до 22 степена Целзијуса. Вјетар умјерене јачине јужног смјера, са јаким ударима брзине 45 до 65 километера на сат, а од вечерњих сати и током ноћи локално су изгледни и олујни удари југа брзине од 70 до 85 километара на сат, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Температура измјерена у 7 часова: Вишеград девет, Фоча, Рудо, Чемерно 10, Градишка, Хан Пијесак, Србац, Иван Седло 11, Бањалука, Калиновик 12, Гацко, Нови Град, Бијељина, Добој, Ливно, Приједор, Зворник 13, Соколац, Рибник, Тузла 14, Груде 15, Мркоњић Град, Билећа, Бугојно, Сарајево, Широки Бријег 16, Бихаћ, Мостар, Сребреница 17, Сански Мост, Требиње 18, Неум 20 степени Целзијусових.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар