Očekuju se obilne padavine u Hercegovini

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje umjereno do potpuno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom i toplo, uz obilnije padavine na jugu Hercegovine.

Bosna i Hercegovina 03.11.2019 | 09:50
Očekuju se obilne padavine u Hercegovini
Jutros je pretežno oblačno vrijeme sa maglom ili niskom oblačnošću u pojedinim riječnim dolinama i kotlinama i sa slabom kišom ili rosuljom mjestimično, saopšteno je Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

U Hercegovini, mjestimično u Sarajevsko-romaniskoj regiji i na istoku, vjetrovito sa kišom i pljuskovima koja će padati cijelog dana uz kraće prekide. Na jugu Hercegovine se očekuju obilnije padavine, od 40 do 60 litara po metru kvadratnom, a lokalno i do 80 litara. 

U većini drugih predjela biće vjetrovito, promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima uz porast dnevne temperature, ali i sa uslovima za povremenu kišu, dok će se u Semberiji tokom cijelog dana zadržati suvo vrijeme. U večernjim časovima sa zapada i jugozapada očekuje se novo naoblačenje sa kišom, koja će se proširiti u toku noći na sve krajeve.

Najviša dnevna temperatura od 16 do 22 stepena Celzijusa. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, sa jakim udarima brzine 45 do 65 kilometera na sat, a od večernjih sati i tokom noći lokalno su izgledni i olujni udari juga brzine od 70 do 85 kilometara na sat, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperatura izmjerena u 7 časova: Višegrad devet, Foča, Rudo, Čemerno 10, Gradiška, Han Pijesak, Srbac, Ivan Sedlo 11, Banjaluka, Kalinovik 12, Gacko, Novi Grad, Bijeljina, Doboj, Livno, Prijedor, Zvornik 13, Sokolac, Ribnik, Tuzla 14, Grude 15, Mrkonjić Grad, Bileća, Bugojno, Sarajevo, Široki Brijeg 16, Bihać, Mostar, Srebrenica 17, Sanski Most, Trebinje 18, Neum 20 stepeni Celzijusovih.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar