Црвена звезда савладала Пролетер резултатом 2:0

Црвена звезда је успјела да у 15. колу Суперлиге савлада Пролетер резултатом 2:0. Утакмица на стадиону “Карађорђе” била је занимљива, а побједа црвено-бијелих могла је да буде и убедљивија.

Фудбал 02.11.2019 | 18:18
Црвена звезда савладала Пролетер резултатом 2:0
Након почетног надмудривања и одмеравања снага, гости су лако преузели иницијативу, док је Пролетер био сатјеран у ћошак, тачније у казнени простор, који је често био препун играча, па су акције црвено-бијелих често пропадале баш због тога. Лопта није имала гдје да прође, све до финиша првог полувремена, тада је Павков имао најбољу прилику на мечу, али фантастичним рефлексима Петрић је сачувао мрежу своје екипе.

Наставак је у потпуности припао црвено-бијелима, јасне су биле инструкције Владана Милојевића да његова екипа од старта јако нападне домаћина, који се бранио тактички одлично и дисциплиновано. Ипак, нису успјели да задрже сваки налет гостију.

Послије покушаја Марина и Павкова, коначно је пробијен чврст бедем Пролетера. Послије добре акције, Симић је стигао до казненог простора, послао је лопту ка петерцу, а тамо се нашао и снашао Матео Гарсија. Имао је празан гол и без проблема је донио предност црвено-бијелима у 59. минуту. 

Нису стали гости, нису се повукли, већ су наставили да јуришају не били брзо ријешили утакмицу и обезбиједили мирнију завршницу. До тога није дошло, а Пролетер се пробудио средином другог дијела, све су чешће градили акције и задржавали лопту на Звездиној половини. Неколико добрих прилика су пропустили, а казна је услиједила након уласка у игру Боаћија и Јевтовића.

Готово идентичан погодак постигли су црвено-бијели. Јевтовић је преузео Симићеву улогу, у 82. минуту, нашао се близу гола ривала, упутио је лопту према петерцу, а тамо је био Боаћи. Важна побједа Звезде могла је да буде уздрмана у 89. минуту, када је Леандро имао велику прилику, ипак остаје 2:0.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар