Crvena zvezda savladala Proleter rezultatom 2:0

Crvena zvezda je uspjela da u 15. kolu Superlige savlada Proleter rezultatom 2:0. Utakmica na stadionu “Karađorđe” bila je zanimljiva, a pobjeda crveno-bijelih mogla je da bude i ubedljivija.

Fudbal 02.11.2019 | 18:18
Crvena zvezda savladala Proleter rezultatom 2:0
Nakon početnog nadmudrivanja i odmeravanja snaga, gosti su lako preuzeli inicijativu, dok je Proleter bio satjeran u ćošak, tačnije u kazneni prostor, koji je često bio prepun igrača, pa su akcije crveno-bijelih često propadale baš zbog toga. Lopta nije imala gdje da prođe, sve do finiša prvog poluvremena, tada je Pavkov imao najbolju priliku na meču, ali fantastičnim refleksima Petrić je sačuvao mrežu svoje ekipe.

Nastavak je u potpunosti pripao crveno-bijelima, jasne su bile instrukcije Vladana Milojevića da njegova ekipa od starta jako napadne domaćina, koji se branio taktički odlično i disciplinovano. Ipak, nisu uspjeli da zadrže svaki nalet gostiju.

Poslije pokušaja Marina i Pavkova, konačno je probijen čvrst bedem Proletera. Poslije dobre akcije, Simić je stigao do kaznenog prostora, poslao je loptu ka petercu, a tamo se našao i snašao Mateo Garsija. Imao je prazan gol i bez problema je donio prednost crveno-bijelima u 59. minutu. 

Nisu stali gosti, nisu se povukli, već su nastavili da jurišaju ne bili brzo riješili utakmicu i obezbijedili mirniju završnicu. Do toga nije došlo, a Proleter se probudio sredinom drugog dijela, sve su češće gradili akcije i zadržavali loptu na Zvezdinoj polovini. Nekoliko dobrih prilika su propustili, a kazna je uslijedila nakon ulaska u igru Boaćija i Jevtovića.

Gotovo identičan pogodak postigli su crveno-bijeli. Jevtović je preuzeo Simićevu ulogu, u 82. minutu, našao se blizu gola rivala, uputio je loptu prema petercu, a tamo je bio Boaći. Važna pobjeda Zvezde mogla je da bude uzdrmana u 89. minutu, kada je Leandro imao veliku priliku, ipak ostaje 2:0.

(Srpskainfo)

Komentari / 0

Ostavite komentar