Тачи, Весељи и Курти имају српски пасош

Већина албанских политичара са Косова и даље има српско држављанство, па тако српски пасош имају Хашим Тачи, Аљбин Курти, Кадри Весељи, Вјоса Османи, пише Блиц.

Србија 02.11.2019 | 13:32
Тачи, Весељи и Курти имају српски пасош
Како лист наводи, Вљора Читаку није једина албанска политичарка са Косова која се није одрекла српског пасоша, иако себе не сматра држављанком Србије.

Отпуст нису тражили ни други заговорници независног Косова - главни кандидати за премијера у будућој косовској влади Вјоса Османи и Аљбин Курти, као ни предсједник Хашим Тачи, те предсједник косовског парламента Кадри Весељи.

Блиц није успио да дође до података везаних за бившег премијера Рамуша Харадинаја и бившег министра спољних послова Беџета Пацолија, али се претпоставља да је ситуација и с њима слична.

Који је разлог што се албански политичари нису одјавили није познато, али је симптоматично да не признају неку државу, али имају њене папире, наводи лист.

Извор листа из Министарства спољних послова каже да је ситуација прилично конфузна и да постоји разлог зашто се Албанци не одричу држављанства Србије.

“Срби на Косову подижу пасош у Координационој управи на КиМ и с тим пасошем без виза не могу да путују у земље ЕУ. С друге стране, ако Албанац у нашој амбасади у Словенији на пример, добије српске папире, њему визе за путовање у ЕУ нису потребне, наводи саговорник Блица и додаје да је то можда разлог зашто Албанци задржавају папире Србије.

(Блиц)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

блбл

02.11.2019 12:55

Колико има српских политицара који се јос увијек нису исписали из БиХ дрзављанства?

ОДГОВОРИТЕ
Name

тр

02.11.2019 23:59

Браво!

Name

Наравно

03.11.2019 07:01

А колико их тек посједује мрски Хрватски пасос јер је нарано свугдје у свијету лаксе него Са Србијанским. Е Дацицу престани срати И не јављај се нигдје висе. ПА Косово вам слузи само као параван И главна Тема за некакве промасене дискусије док на другој страни Васе крадје и лоповлуци не престају.

Name

куку нама са нама

02.11.2019 13:12

Па ста хоцете са тим да казете..није србија угашена,ако нек имају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјетар

02.11.2019 13:23

И не само они. Сви радници с Косова и Метохије,албанске народности имају пасош Србије,и имају мање сметњи у било ком погледу у Словенији,у ста се свако мозе лако увјерити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

02.11.2019 13:27

Одузети им пасосе

ОДГОВОРИТЕ
Name

купаце гаце

02.11.2019 13:45

Одузмите им дрзављанство и прогласите невазецим пасосе уколико не признају Републику Србију и готова ствар.

ОДГОВОРИТЕ