Шта произвођачима доноси нови закон о подстицајима?

Нови закон о подстицајима произвођачима мора да обезбиједи извјесност у производњи како би знали на који начин ће бити подржани у наредних пет, десет година речено је данас након састанка представника министарства пољопривредника и удружења пољопривредника.

Република Српска 01.11.2019 | 20:46
Шта произвођачима доноси нови закон о подстицајима?
Подстицајна политика биће законски уређена али о томе се за сада само разговара. Најаве из министартсва пољопривреде су такве да ће доћи до Закона о подстицајима јер треба законски уоквирити најбоље начине трошења новца за подстицаје у пољопривреди.

Пољопривредници најављују да су им потребне додатне консултације са својим удружењима о томе хоће ли и како ће евентуалне промјене начина давања подстицаја утицати на пољопривреднике. Упозоравају и да се код евентуалног закона мора водити рачуна о ускладјености са земљама регије и нарочито Европске уније.

Презентација досадашње и евентуалне будуће подстицајне политике и резултата такве политике приказана је у Влади Републике Српске. Иначе, аграрни буџет Српске за ову годину је 71 милион марака.



БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Директ

02.11.2019 00:31

Бојим се ниста ново. Папир трпи сваста. До јуце је исло 60-70 милиона КМ годисње за субвенције за пољопривреду, док сада це, врло је могуце, износ субвенције бити опет исти, само са новим законом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Керамицар

02.11.2019 07:16

Треба укинути те подстицаје. То је бацање пара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

03.11.2019 03:20

Једна марка улозена у пољопривреду, враца се са 10 КМ у привреду. Само на основу ПДВ-а од тог износа, не рацунајуци друге порезе, дрзава је на великом добитку са овим програмом и сто висе улазе у исти, то це висе бити богатија. Не казе се дзаба да када је богат сељак, онда је и дрзава богата.

Name

Гојко

02.11.2019 07:21

У добра стара времена сељаци су плацали дрзави. Данас дрзава плаца сељацима. Све се окренуло

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

03.11.2019 03:22

Или се вратило на старо, у доба прије отимања имовине од сељака.