Šta proizvođačima donosi novi zakon o podsticajima?

Novi zakon o podsticajima proizvođačima mora da obezbijedi izvjesnost u proizvodnji kako bi znali na koji način će biti podržani u narednih pet, deset godina rečeno je danas nakon sastanka predstavnika ministarstva poljoprivrednika i udruženja poljoprivrednika.

Republika Srpska 01.11.2019 | 20:46
Šta proizvođačima donosi novi zakon o podsticajima?
Podsticajna politika biće zakonski uređena ali o tome se za sada samo razgovara. Najave iz ministartsva poljoprivrede su takve da će doći do Zakona o podsticajima jer treba zakonski uokviriti najbolje načine trošenja novca za podsticaje u poljoprivredi.

Poljoprivrednici najavljuju da su im potrebne dodatne konsultacije sa svojim udruženjima o tome hoće li i kako će eventualne promjene načina davanja podsticaja uticati na poljoprivrednike. Upozoravaju i da se kod eventualnog zakona mora voditi računa o uskladjenosti sa zemljama regije i naročito Evropske unije.

Prezentacija dosadašnje i eventualne buduće podsticajne politike i rezultata takve politike prikazana je u Vladi Republike Srpske. Inače, agrarni budžet Srpske za ovu godinu je 71 milion maraka.



BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Direkt

02.11.2019 00:31

Bojim se nista novo. Papir trpi svasta. Do juce je islo 60-70 miliona KM godisnje za subvencije za poljoprivredu, dok sada ce, vrlo je moguce, iznos subvencije biti opet isti, samo sa novim zakonom.

ODGOVORITE
Name

Keramicar

02.11.2019 07:16

Treba ukinuti te podsticaje. To je bacanje para

ODGOVORITE
Name

Direkt

03.11.2019 03:20

Jedna marka ulozena u poljoprivredu, vraca se sa 10 KM u privredu. Samo na osnovu PDV-a od tog iznosa, ne racunajuci druge poreze, drzava je na velikom dobitku sa ovim programom i sto vise ulaze u isti, to ce vise biti bogatija. Ne kaze se dzaba da kada je bogat seljak, onda je i drzava bogata.

Name

Gojko

02.11.2019 07:21

U dobra stara vremena seljaci su placali drzavi. Danas drzava placa seljacima. Sve se okrenulo

ODGOVORITE
Name

Direkt

03.11.2019 03:22

Ili se vratilo na staro, u doba prije otimanja imovine od seljaka.