Отровни индијски дочек за Ангелу Меркел

Немачка канцеларка добила је, како оцењује АП, отровни дочек у Њу Делхију, док је с председником Индије ходала испред почасне гарде постављене у њену част.

Свијет 01.11.2019 | 11:50
Отровни индијски дочек за Ангелу Меркел

Председник Индије Наренда Моди и његова гошћа из Немачке игнорисали су упозорење здравствених стручњака да се током боравка напољу мора носити заштитна маска због енормно великог загађења ваздуха у Њу Делхију.

Тако су се Моди и меркелова "лепо прошетали" поред почасне гарде испред председничке палате, удишући ко зна коју количину отрова из презагађеног делхијског ваздуха, наводи агенција и напомиње да је, као и много пута до сада, меркелова ипак морала да седне током интонирања химни.

Индијска владина агенција за праћење квалитета ваздуха саопштила је раније да је ваздух изнад индијске престонице, иначе "коктел" штетних индустријских гасова, оних из возила, али и отрова од испаравања с пољопривредних земљишта, алармантан.

Према подацима Светске здравствене организације, које је на свој сајт оиставила америчка амбасада у Индији, присуство посебно опасних честица у ваздуху изнад Делхија је чак 19 пута већа од оне која се сматра опасном горњим границом.

Главна контрола за загађење подигла је аларм на највиши могући степен у четвртак.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар