Сједница о СДА чека договор Додика и Павића

Материјали за посебну сједицу Народне скупштине Републике Српске су спремни и ускоро се очекује њено заказивање, сазнаје Српскаинфо у владајућој коалицији.  

Република Српска 01.11.2019 | 07:33
Сједница о СДА чека договор Додика и Павића
Сједница републичког парламента најављена је из СНСД одмах након што је СДА усвојила своју Програмску декларацију, која је у Српској означена као штетна по виталне инетресе. Након тога је засиједао Главни одбор СНСД на коме су усвојене десетине закључака од којих неки говоре о Декларацији СДА и позицији Српске у БиХ. Тада је речено да ће, на фону тих закључака, бити припремљен материјал за расправу на Народној скупштини РС.

"Планирано је да Народна скупштина усвоји декларацију. По свему судећи, она ће се базирати на двије тачке, а то су неповредивост позиције Републике Српске у БиХ, у складу са дејтонским Уставом, и одбацивање наметнитих одлука високог представника, како прошлих, тако и евентуалних будућих", тврди извор.

Према његовим ријечима, већина у Народној скупштини РС је неупитна, али се чини све да она буде што већа. Управо то би могао да буде разлог због кога сједница парламента још није заказана, иако је одавно најављује српски члан Предсједништва БиХ и лидер СНСД Милорад Додик. 



"План СНСД-а је да двотрећинска већина усвоји декларацију у парламенту и у том контексту треба посматрати термин заказивања сједнице Народне скупштине и преговоре Милорада Додика и предсједника ДНС-а Марка Павића. Додик жели да буде сигуран да ће и ДНС гласати као СНСД. Павић то зна и заузврат жели да издејствује што бољу позицију ДНС-а у владајућој коалицији у којој су нарушени односи са СНСД-ом", каже саговоник упућен у преговоре.

Подсјећамо, делегације ДНС и СНСД одржале су прошле седмице састанак на коме је закључено да коалиција важи, али да настављају преговоре о отвореним питањима, од локала до именовања на функције. Нови састанак Додика и Павића најављен је до краја седмице.

У међувремену, ПДП је саопштио да посебна сједница НСРС поводом декларације СДА није ни потребна.

(Српска инфо)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ОПЕТ СДА

01.11.2019 08:36

ХОЋЕ ОПЕТ О СДА РАСПРАВЉАТИ. ОВО ЈЕ МИЛИОНИТИ ПУТ. МОГЛИ БИ И О АЛИЈИ. ОПЕТ ДЕКЛАРАЦИЈА. ДА СЕ ТО ОДБАЦИ МИЛИОНИТИ ПУТ. БАЛКАН. БАЛКАН. БАЛКАН. ЧУДО ЈЕДНО НЕВИЂЕНО. АЛО ЉУДИ ОВДЕ НЕМА БРЕ ШТА ДА СЕ ЈЕДЕ. ПА ДАЈТЕ СТАВИТЕ НА ДНЕВНИ РЕД ТАЧКУ 1. ЈЕ ЛИ НАРОД ГЛАДАН. ПА 2. ЗАШТО СВА ОМЛАДИНА БЈЕЖИ ИЗ ЗЕМЉЕ. И НЕМОЈТЕ ДРУГЕ ТАЧКЕ. ДОСТА СУ ОВЕ ДВИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@рере пејина унука

01.11.2019 10:00

А шта би ти хтио.Да живиш да радиш и да једеш???е "немере"

Name

Освит

01.11.2019 10:18

Хоце ли се несто сустински промјенити или све зависи од расподјеле плијена.Куца гори само да се договоре ко це изнијети вредније ствари ,то је сустина садасњих коалиција.

ОДГОВОРИТЕ