Илија Шетка на челу Бањалучке пиваре

Илија Шетка је именован за новог генералног директора Бањалучке пиваре, наслиједивши на тој функцији, 30. октобра 2019. године, Николаса Пенија, који прелази на позицију предсједника Управног одбора ове пиваре.

Република Српска 31.10.2019 | 14:30
Илија Шетка на челу Бањалучке пиваре
Шетка је више од 10 година провео на руководећим позицијама у Апатинској пивари, гдје је остварио изузетне пословне резултате. Током 2008. године повјерена му је функција генералног директора Апатинске пиваре, као и позиција регионалног предсједника групације АБ ИнБев за пословање у Србији и Црној Гори. Након пет успјешних година на тим позицијама, Шетка прелази на мјесто генералног директора водеће мљекарске индустрије у региону, компаније Имлек АД, гдје остаје до краја 2017. године.



„Као неко ко је више од 10 година провео у индустрији пива, радећи за највећу светску групацију, АБ ИнБев, веома сам узбуђен што ћу своја знања и искуства пренети у компанију којој сам се одувек дивио. Сматрам да Бањалучка пивара, као једина независна пивара у целом региону, има огроман потенцијал како на домаћем, тако и на регионалном тржишту. Нови производи, беспрекоран квалитет, додатна ефикасност у свим сегментима пословања и развој тима биће у фокусу мог рада, посебно када је реч о Нектар пиву, за које сам сигуран да ће постати омиљено пиво у региону“, изјавио је нови генерални директор Бањалучке пиваре.



Николас Пени, чију је функцију преузео Шетка, сматра да су ове промјене изузетно значајне за пословање Бањалучке пиваре, која је већ пуну деценију лидер на тржишту пива у Босни и Херцеговини.



„Илија Шетка посједује огромно искуство и знање стечено на претходним руководећим позицијама. Његова визија је јасна, а план конкретан, због чега сам сигуран да Пивара остаје у добрим рукама. Мислим да ће он повести нашу компанију у освајање нових тржишта и додатно јој унаприједити пословање у Босни и Херцеговини“, изјавио је он.

Пени је на позицију генералног директора Бањалучке пиваре ступио 2006. године, а од тог тренутка је водио компанију до самог врха тржишта, што доказује и успјех Нектар пива, најпродаванијег пива у Босни и Херцеговини од 2015. године, наведено је у саопштењу Бањалучке пиваре. 

(БН)