Шаровић: Ми бирамо да радимо, а не да ћутимо, стагнирамо и назадујемо

Формирање Савјета министара БиХ и рад Парламентарне скупштине БиХ су два одвојена процеса и треба учинити све да парламент ради и оствари своју друштвену улогу, истакао је данас предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић.

Босна и Херцеговина 31.10.2019 | 13:52
Шаровић: Ми бирамо да радимо, а не да ћутимо, стагнирамо и назадујемо
„Њихово је легитимно право да формирају Савјет министара а наше је легитимно право да тражимо да у оваквој ситуацији функцинише бар оно што може, а то је Парламент БиХ. Ми бирамо да радимо а не да ћутимо, стагнирамо, пуштамо да вријеме пролази и назадујемо... Зато ћемо у наредом периоду сву своју пажњу и фокус усмјерити на то да ова важна институција коначно почне да ради“ – казао је Шаровић.

Предсједник СДС каже да парламент мора и може да ради у оквиру своје улоге, и то ни на који начин не би реметило формирање Савјета министара БиХ.

„Наша намјера је да одблокирамо рад Парламента БиХ јер је то у интересу грађана, како због бројних закона који су на чекању тако и због важних пројекта, вриједних око 2 милијарде КМ, који такође чекају а намјењени су и Републици Српској и Федерацији БиХ“ – нагласио је предсједник СДС.

„Зашто сви ћуте о неформирању Владе ФБиХ, тако важног тијела? Зашто је проблем `технички мандат` Савјета министара а није `технички мандат` Владе ФБиХ. Зашто не спомињу град Мостар који своју власт нема 12 година?! О томе сви ћуте и праве се невјешти. Ово само говори о њиховој неспособности и неодговорности за функционисање система, и умјесто да то признају, отровне стрелице упућују ка другима. У свему томе, све више трпе грађани, економија, привреда...“- истакао је Шаровић.

Одговарајући на коментар члана Предсједништва БиХ Милорада Додика да га Савјет министара БиХ не интересује, предсједник СДС Мирко Шаровић је рекао да је на сцени уобичајени одбрамбени механизам за властити неуспјех.

„Додик као лисица из басне о киселом грожђу која свој неуспјех покашува да оправда тврдећи да то нешто не ваља. Када год каже да га нешто не интересује, он то уствари жарко прижељкује а доказао је је то безброј пута“, закључује Шаровић.



Сектор СДС-а за политику и медије

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Отадзбина

31.10.2019 13:01

Подрска гдину М САРОВИЦУ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

СМИЈЕШНИ ДОДИК

31.10.2019 13:09

Свака цаст господине Саровицу, камо среце да имамо сто висе политицара као сто сте ви, који радите за добробит ове дрзаве, а то сте доказали висе пута кроз вас рад!! Лп

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вучета

31.10.2019 13:36

Ти што си радио, радио,сад ће умјесто тебе да ради Сташа Кошарац кога најављују на сва звона из СНСД-а и виде га као будућег министра.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

31.10.2019 13:53

Ако је та косарица замјена за њега по твом избору е масала пред твојом дјецом је будуцност по твојој мјери.

Name

Вучета

31.10.2019 14:02

Ало буздоване, није то мој избор него најава СНСД-а...

Name

ПРИЈЕДОРЧАНИН

31.10.2019 13:50

А Марко, Перица и Миле, то су наши спасиоци!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда БЛ

31.10.2019 13:56

А како мислите формирати савјет министара,потписати АНП или некако другације. Онај тко од Српских представника потписе АНП постаје политицки покојник то ја ваљда јасно свим политицким странкаа у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре- Правд бл

31.10.2019 14:22

Господине АПН је потписан од стране Радмановића потом Шпирић са молбом НАТО снагама да што прије прими БИХ у алијансу тако да је све завршено. Сада није споран АПН и улазак у НАТО вец друга питања која боле владајуцу коалицију.

Name

Н

31.10.2019 14:04

Сва подршка господину Шаровићу. Народ жели да ради и да од свог рада живи, живот достојан човеку. Уморни смо од ових малверзација и лоповлука. Несретни смо и жалимо што нам децу од 18 година израбљују и ломе кичму у иностранству,али то им једино решење.Нормално није да је све под шапом једног човека,ово је више него страшно. Народ је у колективној депресији,дали икога то више интересује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

31.10.2019 14:05

Тако је Мирко. Само рад ред и дисциплина, а не лоповлук, нерад и манипулација као код лоповске секте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

X5

31.10.2019 14:06

Саровица за предсједника, јеб. ми се каква му је прослост била и ко и ста је. Ја као босњак зелим развој а тренутно се највисе залазе Саровиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

31.10.2019 18:34

Да је висе политицара као Саровиц било би свима боље. Одмјерен, разуман, без запаљиве реторике и супље прице. Пуна подрска.

ОДГОВОРИТЕ