Šarović: Mi biramo da radimo, a ne da ćutimo, stagniramo i nazadujemo

Formiranje Savjeta ministara BiH i rad Parlamentarne skupštine BiH su dva odvojena procesa i treba učiniti sve da parlament radi i ostvari svoju društvenu ulogu, istakao je danas predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

Bosna i Hercegovina 31.10.2019 | 13:52
Šarović: Mi biramo da radimo, a ne da ćutimo, stagniramo i nazadujemo
„Njihovo je legitimno pravo da formiraju Savjet ministara a naše je legitimno pravo da tražimo da u ovakvoj situaciji funkciniše bar ono što može, a to je Parlament BiH. Mi biramo da radimo a ne da ćutimo, stagniramo, puštamo da vrijeme prolazi i nazadujemo... Zato ćemo u naredom periodu svu svoju pažnju i fokus usmjeriti na to da ova važna institucija konačno počne da radi“ – kazao je Šarović.

Predsjednik SDS kaže da parlament mora i može da radi u okviru svoje uloge, i to ni na koji način ne bi remetilo formiranje Savjeta ministara BiH.

„Naša namjera je da odblokiramo rad Parlamenta BiH jer je to u interesu građana, kako zbog brojnih zakona koji su na čekanju tako i zbog važnih projekta, vrijednih oko 2 milijarde КM, koji takođe čekaju a namjenjeni su i Republici Srpskoj i Federaciji BiH“ – naglasio je predsjednik SDS.

„Zašto svi ćute o neformiranju Vlade FBiH, tako važnog tijela? Zašto je problem `tehnički mandat` Savjeta ministara a nije `tehnički mandat` Vlade FBiH. Zašto ne spominju grad Mostar koji svoju vlast nema 12 godina?! O tome svi ćute i prave se nevješti. Ovo samo govori o njihovoj nesposobnosti i neodgovornosti za funkcionisanje sistema, i umjesto da to priznaju, otrovne strelice upućuju ka drugima. U svemu tome, sve više trpe građani, ekonomija, privreda...“- istakao je Šarović.

Odgovarajući na komentar člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ga Savjet ministara BiH ne interesuje, predsjednik SDS Mirko Šarović je rekao da je na sceni uobičajeni odbrambeni mehanizam za vlastiti neuspjeh.

„Dodik kao lisica iz basne o kiselom grožđu koja svoj neuspjeh pokašuva da opravda tvrdeći da to nešto ne valja. Кada god kaže da ga nešto ne interesuje, on to ustvari žarko priželjkuje a dokazao je je to bezbroj puta“, zaključuje Šarović.



Sektor SDS-a za politiku i medije

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Otadzbina

31.10.2019 13:01

Podrska gdinu M SAROVICU !

ODGOVORITE
Name

SMIJEŠNI DODIK

31.10.2019 13:09

Svaka cast gospodine Sarovicu, kamo srece da imamo sto vise politicara kao sto ste vi, koji radite za dobrobit ove drzave, a to ste dokazali vise puta kroz vas rad!! Lp

ODGOVORITE
Name

Vučeta

31.10.2019 13:36

Ti što si radio, radio,sad će umjesto tebe da radi Staša Košarac koga najavljuju na sva zvona iz SNSD-a i vide ga kao budućeg ministra.....

ODGOVORITE
Name

Rale

31.10.2019 13:53

Ako je ta kosarica zamjena za njega po tvom izboru e masala pred tvojom djecom je buducnost po tvojoj mjeri.

Name

Vučeta

31.10.2019 14:02

Alo buzdovane, nije to moj izbor nego najava SNSD-a...

Name

PRIJEDORČANIN

31.10.2019 13:50

A Marko, Perica i Mile, to su naši spasioci!!!

ODGOVORITE
Name

Pravda BL

31.10.2019 13:56

A kako mislite formirati savjet ministara,potpisati ANP ili nekako drugacije. Onaj tko od Srpskih predstavnika potpise ANP postaje politicki pokojnik to ja valjda jasno svim politickim strankaa u Republici Srpskoj.

ODGOVORITE
Name

Re- Pravd bl

31.10.2019 14:22

Gospodine APN je potpisan od strane Radmanovića potom Špirić sa molbom NATO snagama da što prije primi BIH u alijansu tako da je sve završeno. Sada nije sporan APN i ulazak u NATO vec druga pitanja koja bole vladajucu koaliciju.

Name

N

31.10.2019 14:04

Sva podrška gospodinu Šaroviću. Narod želi da radi i da od svog rada živi, život dostojan čoveku. Umorni smo od ovih malverzacija i lopovluka. Nesretni smo i žalimo što nam decu od 18 godina izrabljuju i lome kičmu u inostranstvu,ali to im jedino rešenje.Normalno nije da je sve pod šapom jednog čoveka,ovo je više nego strašno. Narod je u kolektivnoj depresiji,dali ikoga to više interesuje.

ODGOVORITE
Name

Boki

31.10.2019 14:05

Tako je Mirko. Samo rad red i disciplina, a ne lopovluk, nerad i manipulacija kao kod lopovske sekte.

ODGOVORITE
Name

X5

31.10.2019 14:06

Sarovica za predsjednika, jeb. mi se kakva mu je proslost bila i ko i sta je. Ja kao bosnjak zelim razvoj a trenutno se najvise zalaze Sarovic.

ODGOVORITE
Name

Gradjanin

31.10.2019 18:34

Da je vise politicara kao Sarovic bilo bi svima bolje. Odmjeren, razuman, bez zapaljive retorike i suplje price. Puna podrska.

ODGOVORITE