Комшић за кризу окривљује Хрвате: Траже немогуће

Док политички представници Срба и Бошњака редовно оптужују једни друге за блокаде и условљавања, хрватски члан Предсједништва БиХ, Жељко Комшић, рекао је да су за нерофмирање власти у ФБиХ криви хрватски политичари.

Босна и Херцеговина 31.10.2019 | 09:25
Комшић за кризу окривљује Хрвате: Траже немогуће
Тако је Комшић још једном стао у одбрану Бошњака у Босни и Херцеговини, те за неформирање власти у Федерацији БиХ окривио ХДЗ БиХ.

– Да сам политички аналитичар, рекао бих да су поједнако криви, јер је овдје јако популарно све релативизовати. Сви су исто криви. То је популарно говорити. Међутим, бићу непопуларан па рећи да је ХДЗ више крив, јер оно што они траже је немогуће – рекао је Комшић у интервјуу за Клиx.

Наглашава да траке на рукама гласача, посебна бирачка кутија за Хрвате те бирачка кутија за Бошњаке, Србе и остале у ФБиХ, нису могуће.

– Ако то још некоме треба посебно објашњавати, онда тај неко има озбиљан проблем са самим собом – рекао је Комшић. 

Хрват кога Хрвати у БиХ нису признали проглашен је непожељним у неколико дијелова БиХ, Милорад Додик га је назвао подобним Хрватом, добијао је епитете да је бошњачки Хрват, а Марио Караматић, предсједник ХСС у БиХ, назвао га је “митским балијом”.

– Свако покушава навести воду на свој млин – каже политича аналитичарка из Мостара, Ивана Марић.

Комшићев став је не изненађује.

– Када питате политичаре у БиХ о проблемима ниједан неће признати да има бар мало одговорности, нити ће понудити решање; увијек је крив неко други. Тако да Комшић не изненађује, јер они немају шта друго да кажу грађанима. Није ми јасно како увијек могу пронаћи кривца. Да је само Додик крив, или само Човић,  то би се могло ријешити до сада. Међутим, не може једна странка да блокира толике процесе – оцијенила је она.

(Клиx, Српскаинфо)

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

РАСПУЦХИН

31.10.2019 08:43

Ова његова изјава није ништа око чега би се требало расправљати. Чињеница је да су у Вашингтону 'рвати и "муслимани" потписали споразум и да је управо на основама тог споразума и формирана оваква федерација. Чињеница је и то да је на основу тог споразума уништена РСК као награда 'рватима а они би сада "и јаре и паре". Бошњаци сада једноставно могу поручити 'рватима да врате РСК , проведу одржив повратак у исту и да ће добити онолико политичке аутономије у "трећем" ентитету колико је дају Србима у РСК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цланови пре.

31.10.2019 09:25

Па кога преставља он кад окривљује свој народ

Name

И ЈС САМ НЕ "ЛЕГИТИМАН"

31.10.2019 10:46

Комсиц преставља не легитимне Хрвате као сто су нелегитимни срби у ПДП-СДС па ово је свињарија да је веце нема, у цијелом свјету власт формирају они који највисе скупе руку у парламенту, ХДЗ је паразит који има према броју гласова висак мандата у свим структурама федерације и дрзаве БИХ, прецјењени су тразе јос ухљеба све це се то одбити од главу хрватима у БИХ а клонови СНСД дјеле српски народ на подобне и не подобне, зато устајте нелегитимни и прекините циркус садасње политицко цобанске елите

Name

ре цланови пре.

31.10.2019 10:55

Питање је да ли он окривљује народ у цјелини или несто или неког или неке друге. То је једно а друго је друскане мој оно сто се зове правда, истина, образ и карактер; да не казем једном ријецју цеститост зато сто је то теска категорија, такореци 'неподобна' у политици. Ко разумије схватит це.

Name

Едо

31.10.2019 10:57

Кога представља? Па државу БиХ исто као и Додик и Џаферовић. Изјаве да представљају Србе, Хрвате, Бошњаке... су обични политички безобразлук јер све одлуке које доносе и надлежности које имају тичу се искључиво државе БиХ, никакве одлуке у вези нација или народа не могу се доносити у Предсједништву.

Name

Рале

31.10.2019 11:22

Ста зар своме несмијес реци да је несто крив.Онда морамо бранити и лопове и зликавце и убице само јер су наси Е па зато зивимо бједно.

Name

блбл

31.10.2019 08:48

Засто мислите да је стао у одбрану Босњака? Вама је невјероватно да неко казе истину ма каква она била.Ето реците ви ко је крив сто се не формира влада Федерације. Зар ХДЗ не условљава са изборним законом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеца

31.10.2019 11:16

Па он мора стати у одбрану Бошњака, јер су га они изабрали, он је бошњачки члан предсједништва, а не хрватски, добио је гласове у градовима да бошњачком већином и логично је да заступа Бошњаке.

Name

МИЛАН

31.10.2019 11:42

Да срба и хрвата има колико бошњка били би за грађанску опцију.Један глас један човјек , овако не може .Зашто Комшић није бранио Југославију када је демократа и грађанин него је рушио и помогао да нестане.

Name

Раде

31.10.2019 12:33

Цецо и твој предсједник је купијо гласаце и непредставља све србе једну трецину таквих као сто си ти и видис ти си његова српкиња ако те није срамота мене би било бољи је комсиц хрват нег ти српкиња он нема водју ти имас ту је разлика.

Name

Мир

31.10.2019 14:58

Време је да Хрвати поцну постовати устав БиХ!!!

Name

Амнезија

31.10.2019 08:51

Комсиц пати од амнезије. Па он И Бакир спрецавају формирање СМ И владе ФБиХ. ХДЗ неце у владу са Комсицем јер је он негација конститутивности Хрватског народа, а Бакир без њега немозе остварити власт на сва три нивоа. Толико просто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре амнезији

31.10.2019 09:19

Бас си амнезија.Бакир и он се дрзе закона који је потписао и Додик и сад Додик то не признаје а подрзава га Цовиц.Е па немозе то тако,бас си мрзитељ БиХ амнезијо али ти не вреди.

Name

ха ~амнезија

31.10.2019 09:27

Милијарду посто си у праву комсиц блокира састав вјеца министара овај му само враца

Name

Пеки

31.10.2019 09:59

Ти што тражиш босну градјанску такву босну заборави она је у фази распадања руси долазе

Name

ре амнезија

31.10.2019 10:40

А ти си тај који одредјује ко је хрват, србин или босњак је ли? То је исто кад би теби неко рекао да ниси србин. Кад си паметан ста је са србима у Рватској и зашто су срби на својој прадједовини национална мањина тј.нису конститутивни у тзв.хрватским кантонима? Е мој србине кад ћеш у памет коначно , не ти него цијели народ. Коме се то увлаците рватима???

Name

небулозан си

31.10.2019 13:05

Какве везе имају закони или било шта друго на овом свијету са формирањем власти на основу резултата гласања?

Name

пресуђени УЗП

31.10.2019 08:58

Хрвати у БиХ су национална мањина. Више има тзв. осталих и Рома, шта ће мо са њима, да и за њих правимо гласачке кутије. Уколико им смета избор Жељка Комшића нека предложе уставне промјене, нека се предсједништво укине или успостави систем једног предсједника са протоколарном функцијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А.М

31.10.2019 09:31

Не знам , шта Човић мисли са овим Хрватима који нису из Херцеговине. Ваљда би и они требали бити у истој разини . Ваљда и они имају право бити изабрани , а та прича о легитимитету је прича за малу дјецу . Само да се зна , да је Комшић од 225 000 гласова највише добио хрватских гласова ( преко 60% ) ,док Човић са српским и хрватским гласовима није докучио тај Комшићев број ( тих 60% ) . Имао је укупно 170.000 . Немојте збуњивати макар себе , ако покушавате поједине гласаче . Бошњачки гласови су се расули на више страна , па ако се укључи логика Комшић је добио највише 50.000 бошњачких гласова , што у сваком случају предњачи над тим фамозним Човићем .

ОДГОВОРИТЕ
Name

крадезе

31.10.2019 09:48

Окривљује ХДЗ а НЕ Хрвате. Не може се народ окривљивати за политику, постоје политичке странке. ХДЗ жели немогуће и никада нико на такву промјену устава неће пристати, нарочито послије пресуде за УЗП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комсиц

31.10.2019 09:52

Нити има хацијенду нити има авионе и хеликоптере и тајне рацуне о Русији ,Зељко има кредите ко и ми сви и зиви нормалан зивот без ораха у дзепу ,то ми је довољно да њему највисе вјерујем у БИХ-а и зато це увијек имати и мој глас и моје породице !!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иво

31.10.2019 11:25

И мој и мојих родитеља и истомишљеника.

Name

Херцеговац

31.10.2019 11:25

Ништа нема Комшиц..ни хацијенде ни авионе камионе....али нема ни подршку Хрватског народа кога представља.....у ствари нити га представља нити ће га представљати...

Name

Пеки

31.10.2019 09:58

Ти си комсицу највеци гробар босне а да ниси ни свјестан тога босна више никад неће бити ко што је била прије избора босна одумире твојом кривицом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иво

31.10.2019 11:26

Сањај!

Name

ВЕТЕРАН

31.10.2019 10:10

ЗЕЉКО ЈЕ ВЕЦИ ХРВАТ ОД ЦОВИЦА ЦИЈИ СЕ ПАТРИОТИЗАМ МЈЕРИ У ПЉАЦКИ ,КОРУПЦИЈИ, УСЛОВЉАВАЊИМА ЗА ГЛАСАЦКУ НАЦИОНАЛНУ МАСИНЕРИЈУ јадан је народ кога би он представљао ...НИКАД НЕ ОКРЕЦИ ЛЕДЈА ЛАТИНУ ,..то су науцили БОСЊАЦИ И ДРЗЕ СЕ ТОГА ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.10.2019 11:41

Е кад ха ти хвалис онда је добар.

Name

Смајо

31.10.2019 10:12

Како би било да у Америци траже кутије за Афеицке Американце? Како би нико да у Хрватској траже кутије за Бошњаке или Србе? Како ни нико кад би било ? Ја као Носњак прије би гласао за Комсица него за Изетбеговића, уствари, гласацу увјек за оног ко је за ову државу и ко ке за овај народ који ту зиви( мада не знам колико це јос дуго издржати поред оваквих политицара) цаст малобројним изузецима Чеда Јовановића , Стабивуковиц, Комсиц , Буреновиц Сукало. Мозда јос неки којег тренутно не могу да се сјетим. Код нас висе има политицара него војске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално гледано

31.10.2019 10:24

Ова аналитичарка је аналитичарка колико сам и ја астронаут. Комшић је изабран од стране грађана са правом гласа у ФБиХ, како су бошњаци гласали за ХДЗ, тако су гласали и за ДФ... Свако је индивидуа са правом тајног попуњавања листића... ХДЗ тражи нешто што не стоји у пресудама Уставног суда али се кроз медијско спиновање, а водиљом 100 пута изговорена лаж постаје истина, жели да добије нешто што у рату нису могли добити... Значи ЕУ као дестинација према којој се ми као држава крећемо препознаје искључиво грађански принцип, који мора бити базиран на једнакости свих, а то је управо оно за што се Комшић залаже... Волили га или не, човјек говори потпуно реалне ствари и ствари које ће у коначници морати бити имплементиране ако желимо да живимо у цивилизованом свијету, мада ми се чини да смо ми још увијек више за какву забит...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

31.10.2019 10:51

Чим си ти такве несрећне политике добио власт да уђеш раме уз раме са бурлом тајкуном да дјелиш народу лекције и живот неки без криминалаца, та твоја политика је јадна за икада нормални живот народа у РС и БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

31.10.2019 15:05

Легитиман колико И Драган Цовиц који представља једну петину Хрватског народа!!!

ОДГОВОРИТЕ