Грађани не одустају од борбе за истину

Основни суд у Бањој Луци поднио је захтјев за покретање прекршајног поступка против Давора Драгичевића, Драшка Станивуковића, Александра Глувића и Адама Шукала због тога што су 5. октобра прошле године „организовали и водили непријављени јавни скуп“.

Република Српска 30.10.2019 | 21:43
Грађани не одустају од борбе за истину
У захтјеву за покретање прекршајног поступка стоји да су окривљени нису пријавили одржавање јавног скупа. Наводи се и да су јавни скуп одржали „на раскрсници локалних путева - улица и магистралног пута М-16 чиме су угрозили безбједност саобраћаја“.

Тадашње окупљање било је због неразјашњеног убиства бањалучког студента Давида Драгичевића који је убијен у марту прошле године. Та окупљања трају и данас, јер ово убиство још увијек није ријешено.

Грађани су и вечерас у Бањалуци послали јасне поруке да их интересују само правда и истина о Давидовој смрти, о којој се ћути годину и по дана.

Грађани су се као и претходних дана тачно у 18 сати окупили недалеко од Храма Христа Спаситеља и на тај начин наставили са окупљањима која трају 584 дана.

Поручују и да неће одустати када је ријеч о постављању срца на обали Црквене у Врбас, упркос томе што им бањалучка Комунална полиција свако јутро уклања то обиљежје.
Кажу и да покушај да се уништи свака успомена на покојног Давида неће проћи и да ће његова смрт заувијек бити опомена на невиност и насилно одузет живот.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

мило

31.10.2019 04:55

Нису се надали да це цијели свијет сазнати за убиство и сад се боре на све примитивнији нацин али касно. Казна стизе ускоро, то и они знају, и зато су нервозни, зато прате сваки корак групе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биља

31.10.2019 06:54

Не подноси Захтјев за покретање прекршајног поступка Основни суд.Суд поступа по Захтјеву. Полиција подноси захтјев.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еx

31.10.2019 07:20

Како вас није срамота подносити кривицне пријаве против невиних људи, а Давидове убице на слободи. Срам вас било нељуди. Ви сте морално дно овог друства. Непрофесионалци и незналице, странацки послусници, ви тјерате народ из РС. Бог це вас казнити за васа недјела! Правда за Давида побједјује! Давид је симбол слободе, андјео кога сте убили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

31.10.2019 08:50

Само правда.чекамо правду и ништа више.Правда за Давида.❤

Name

Жена

31.10.2019 08:48

Свакоме и свему дође крај, ПРАВДА ЗА ДАВИДА и паметни народ, а они који су заведени, нека им је Бог на помоћи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лана

31.10.2019 10:55

То само код нас има,да се оптужује жртва,а не злочинац. Докле ли ће ово потрајати? ПРАВДА ЗА ДАВИДА. ПРАВДА ЗА СВЕ НАС.

ОДГОВОРИТЕ