Građani ne odustaju od borbe za istinu

Osnovni sud u Banjoj Luci podnio je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Davora Dragičevića, Draška Stanivukovića, Aleksandra Gluvića i Adama Šukala zbog toga što su 5. oktobra prošle godine „organizovali i vodili neprijavljeni javni skup“.

Republika Srpska 30.10.2019 | 21:43
Građani ne odustaju od borbe za istinu
U zahtjevu za pokretanje prekršajnog postupka stoji da su okrivljeni nisu prijavili održavanje javnog skupa. Navodi se i da su javni skup održali „na raskrsnici lokalnih puteva - ulica i magistralnog puta M-16 čime su ugrozili bezbjednost saobraćaja“.

Tadašnje okupljanje bilo je zbog nerazjašnjenog ubistva banjalučkog studenta Davida Dragičevića koji je ubijen u martu prošle godine. Ta okupljanja traju i danas, jer ovo ubistvo još uvijek nije riješeno.

Građani su i večeras u Banjaluci poslali jasne poruke da ih interesuju samo pravda i istina o Davidovoj smrti, o kojoj se ćuti godinu i po dana.

Građani su se kao i prethodnih dana tačno u 18 sati okupili nedaleko od Hrama Hrista Spasitelja i na taj način nastavili sa okupljanjima koja traju 584 dana.

Poručuju i da neće odustati kada je riječ o postavljanju srca na obali Crkvene u Vrbas, uprkos tome što im banjalučka Komunalna policija svako jutro uklanja to obilježje.
Kažu i da pokušaj da se uništi svaka uspomena na pokojnog Davida neće proći i da će njegova smrt zauvijek biti opomena na nevinost i nasilno oduzet život.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

milo

31.10.2019 04:55

Nisu se nadali da ce cijeli svijet saznati za ubistvo i sad se bore na sve primitivniji nacin ali kasno. Kazna stize uskoro, to i oni znaju, i zato su nervozni, zato prate svaki korak grupe

ODGOVORITE
Name

Bilja

31.10.2019 06:54

Ne podnosi Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Osnovni sud.Sud postupa po Zahtjevu. Policija podnosi zahtjev.

ODGOVORITE
Name

Ex

31.10.2019 07:20

Kako vas nije sramota podnositi krivicne prijave protiv nevinih ljudi, a Davidove ubice na slobodi. Sram vas bilo neljudi. Vi ste moralno dno ovog drustva. Neprofesionalci i neznalice, stranacki poslusnici, vi tjerate narod iz RS. Bog ce vas kazniti za vasa nedjela! Pravda za Davida pobjedjuje! David je simbol slobode, andjeo koga ste ubili.

ODGOVORITE
Name

Pravda

31.10.2019 08:50

Samo pravda.čekamo pravdu i ništa više.Pravda za Davida.❤

Name

Žena

31.10.2019 08:48

Svakome i svemu dođe kraj, PRAVDA ZA DAVIDA i pametni narod, a oni koji su zavedeni, neka im je Bog na pomoći

ODGOVORITE
Name

Lana

31.10.2019 10:55

To samo kod nas ima,da se optužuje žrtva,a ne zločinac. Dokle li će ovo potrajati? PRAVDA ZA DAVIDA. PRAVDA ZA SVE NAS.

ODGOVORITE