"Кућа змаја"- три вијека прије „Игре престола“

Кабловски канал ХБО најављује да ће гледаоци ускоро гледати серију која прати догађаје који су се збили три вијека прије одсудног обрачуна у хит серији „Игра престола“.

Свијет 30.10.2019 | 13:00
"Кућа змаја"- три вијека прије „Игре престола“
Најава за серију Кућа змаја из ХБО-а је стигла само сат пошто је објављено да је планирана претходница серије у којој је насловну улогу требало да тумачи Наоми Вотс отказана.
 
У септембру 2016. године серија "Игра престола" је постала најнаграђиванија серија у историји. Добила је одличне критике и придобила велики број обожавалаца. Номинована је за награду "Еми" за најбољу серију за свих седам сезона, док је 2015, 2016. и 2018. године пета, шеста и седма сезона добила награду "Еми" за најбољу серију у ударном термину.

Поред тога, "Игра престола" је номинована и за "Златни глобус" и награду "Хуго", док је Питер Динклиџ 2011. и 2015. године освојио Емија за најбољег споредног глумца у драмској серији, те "Златни глобус" за најбољег споредног глумца у серији за улогу Тириона Ланистера.

„Задовољство ми је да објавим да данас наручујемо серију "Кућа Змаја за ХБО“, рекао је Кејси Блојс, предсједник програма ХБО-а, на промотивној вечери у Лос Ангелесу.

„Прича ће пратити кућу Таргеријен и ране дане Вестероса“, додао је Блојс.

На свом налогу на Твитеру "Игра престола", најављује да ће "Кућу змаја" копродуцирати аутори "Игре престола", Џорџ Р.Р. Мартин, Рајан Кондал и Мигел Сапочник.

Зашто је отказана пилот епизода снимана током љета са оскаровком Наоми Вотс, ХБО није навео разлоге.
 
(РТС)

 
 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милан1

31.10.2019 03:04

Игре престола је најбоља серија свих времена, икад!

ОДГОВОРИТЕ