"Kuća zmaja"- tri vijeka prije „Igre prestola“

Kablovski kanal HBO najavljuje da će gledaoci uskoro gledati seriju koja prati događaje koji su se zbili tri vijeka prije odsudnog obračuna u hit seriji „Igra prestola“.

Svijet 30.10.2019 | 13:00
"Kuća zmaja"- tri vijeka prije „Igre prestola“
Najava za seriju Kuća zmaja iz HBO-a je stigla samo sat pošto je objavljeno da je planirana prethodnica serije u kojoj je naslovnu ulogu trebalo da tumači Naomi Vots otkazana.
 
U septembru 2016. godine serija "Igra prestola" je postala najnagrađivanija serija u istoriji. Dobila je odlične kritike i pridobila veliki broj obožavalaca. Nominovana je za nagradu "Emi" za najbolju seriju za svih sedam sezona, dok je 2015, 2016. i 2018. godine peta, šesta i sedma sezona dobila nagradu "Emi" za najbolju seriju u udarnom terminu.

Pored toga, "Igra prestola" je nominovana i za "Zlatni globus" i nagradu "Hugo", dok je Piter Dinklidž 2011. i 2015. godine osvojio Emija za najboljeg sporednog glumca u dramskoj seriji, te "Zlatni globus" za najboljeg sporednog glumca u seriji za ulogu Tiriona Lanistera.

„Zadovoljstvo mi je da objavim da danas naručujemo seriju "Kuća Zmaja za HBO“, rekao je Kejsi Blojs, predsjednik programa HBO-a, na promotivnoj večeri u Los Angelesu.

„Priča će pratiti kuću Targerijen i rane dane Vesterosa“, dodao je Blojs.

Na svom nalogu na Tviteru "Igra prestola", najavljuje da će "Kuću zmaja" koproducirati autori "Igre prestola", Džordž R.R. Martin, Rajan Kondal i Migel Sapočnik.

Zašto je otkazana pilot epizoda snimana tokom ljeta sa oskarovkom Naomi Vots, HBO nije naveo razloge.
 
(RTS)

 
 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milan1

31.10.2019 03:04

Igre prestola je najbolja serija svih vremena, ikad!

ODGOVORITE