Бихаћ: Све теже набавити храну за мигранте

У кухињи Црвеног крста у Бихаћу сваки дан спрема се доручак и ручак за близу 700 миграната у кампу Вучјак.

Босна и Херцеговина 30.10.2019 | 12:51
Бихаћ: Све теже набавити храну за мигранте
Екипа портала Клиx јутрос је посјетила ову локацију гдје је пратила како теку припреме.

Наиме, након спремања хране подјела се обавља с екипом мобилног тима Црвеног крста Унско-санског кантона, а данас ће бити подијељене деке, вреће за спавање и топла одјећа с обзиром на ниске температуре ваздуха и чињеницу да је јуче у Бихаћу почела падати киша.

– Након доручка око 15 сати ћемо подијелити топли оброк, односно ручак – рекао нам је Селам Миџић из ЦК Бихаћ. У кухињи кажу да се доручак састоји од хљеба, намаза и чаја, док оброк за ручак увијек садржи неко месо и салату.

Такође се сазнаје да се у кухињи води рачуна о навикама, односно обичајима миграната, па се због држављана Авганистана и Пакистана посебно пази са зачинима.

Радници кухиње, али и остали волонтери Црвеног крста, издржавају напор који је везан за камп Вучјак, односно успијевају одрадити своје задатке захваљујући донаторима који свакодневно достављају одјећу, обућу, али и финансијска средства која служе за набавку хране.

– Хвала свима који дају допринос како би издржали период и помогли људима док се не пронађу нове адекватне локације за мигранте – додао је Миџић.

Ситуација на подручју УСК, а посебно у кампу Вучјак, постаје све тежа с обзиром на то да долази зимски период, а многи мигранти немају осигуран адекватан смјештај. Само се на Вучјаку према посљедњим подацима налази најмање 700 миграната.

(Клиx)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ма нема проблема

30.10.2019 12:28

Узмите од нас, па дајте њима! Отмите и ово мало од наше дјеце, па дајте тим фрајерима, јер они су у најбољим годинама - треба то нахранити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

30.10.2019 12:39

Колико сам упућен мигранти су пуни пара као брод тако да могу фино отићи у продавницу и купити себи храну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хитлер

30.10.2019 21:44

Добро их нахранитеи угрејте,ма не сумњам урадицете ви то како ваља све.Због вас таквих ми висе своје дрзаве и свог народа немамо.