"Златна клупа" у рукама српског стручњака?

Председник Тренерске организације Ренцо Уливијери и тренер Сампдорије Клаудио Ранијери подржали су идеју Марка Ди Ваја да најпрестижније тренерско признање у Италији ове године припадне српском стручњаку.

Србија 30.10.2019 | 12:28
"Златна клупа" у рукама српског стручњака?
Да ли "Златна клупа", највећа почаст у Италији, иде Синиши Михајловићу, доктору тренерске професије? Колеге тренери се слажу да би требало.
 
"Ово нема никакве везе са болешћу тренера Болоње. Синиша је прошле сезоне направио сензационалан подвиг са својим тимом, јер је успео да га извуче из 'живог песка'. Награду заслужује не зато што је то урадио, већ због начина на који је урадио. И тачка!

Једно је спасити екипу на једвите јаде, а потпуно друго спасити је у великом стилу, коло пре краја, са 30 освојених бодова у 17 кола (више од Интера и Лација, тек за бод или два слабије од Јувентуса, Наполија, Роме и Милана), победивши Интер и Наполи и освојивши 10. место на крају првенства", објаснили су Ранијери и Уливијери разлоге због којих је Миха у предности у односу на противкандидате Гасперинија и Алегрија.

Била би ово круна године пуне и меда и жучи за прослављеног српског фудбалера и тренера.

(ало.рс)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Нострадамус

30.10.2019 12:11

То треба да му припада сто је као и играц дао допринос успјеху неких Италијанских клубова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

30.10.2019 13:02

Па свака цаст ! Заслузено а и људски је! Све цеститке Синиси!