"Zlatna klupa" u rukama srpskog stručnjaka?

Predsednik Trenerske organizacije Renco Ulivijeri i trener Sampdorije Klaudio Ranijeri podržali su ideju Marka Di Vaja da najprestižnije trenersko priznanje u Italiji ove godine pripadne srpskom stručnjaku.

Srbija 30.10.2019 | 12:28
"Zlatna klupa" u rukama srpskog stručnjaka?
Da li "Zlatna klupa", najveća počast u Italiji, ide Siniši Mihajloviću, doktoru trenerske profesije? Kolege treneri se slažu da bi trebalo.
 
"Ovo nema nikakve veze sa bolešću trenera Bolonje. Siniša je prošle sezone napravio senzacionalan podvig sa svojim timom, jer je uspeo da ga izvuče iz 'živog peska'. Nagradu zaslužuje ne zato što je to uradio, već zbog načina na koji je uradio. I tačka!

Jedno je spasiti ekipu na jedvite jade, a potpuno drugo spasiti je u velikom stilu, kolo pre kraja, sa 30 osvojenih bodova u 17 kola (više od Intera i Lacija, tek za bod ili dva slabije od Juventusa, Napolija, Rome i Milana), pobedivši Inter i Napoli i osvojivši 10. mesto na kraju prvenstva", objasnili su Ranijeri i Ulivijeri razloge zbog kojih je Miha u prednosti u odnosu na protivkandidate Gasperinija i Alegrija.

Bila bi ovo kruna godine pune i meda i žuči za proslavljenog srpskog fudbalera i trenera.

(alo.rs)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

30.10.2019 12:11

To treba da mu pripada sto je kao i igrac dao doprinos uspjehu nekih Italijanskih klubova.

ODGOVORITE
Name

E

30.10.2019 13:02

Pa svaka cast ! Zasluzeno a i ljudski je! Sve cestitke Sinisi!