Милош Бојанић био у затвору због фалсификованог новца!

Милош Бојанић један је од ангажованијих певача у региону, а пре неколико година ухапшен је у Аустрији због фалсификованог новца који је у тој земљи покушао да замени у мењачници.

Забава 30.10.2019 | 16:00
Милош Бојанић био у затвору због фалсификованог новца!
Наиме, фолкер је осумњичен за кривично дело поседовања фласификованог новца, због чега је у аустријском затвору провео четири дана.

"Милош често наступа у иностранству, а најангажованији је у Немачкој, Француској и Аустрији. Као и сви певачи старе гарде, бакшиши које добија током наступа често су и већи од самог хонорара. Током те турнеје зарадио је доста новца, а када је по доласку у Аустрију франке желео да замени у мењачници, његов новац је одбијен. Пошто није добио објашњење због чега су одбили његову новчаницу, отишао је у другу мењачницу, али уместо објашњења, дошла је полиција и привела га је због сумње да је фалсификованим новцем покушао да превари раднике", прича извор и открива детаље из аустријског затвора у којем је Бојанић био четири дана.



На Бојанићев општи шок, када је новчаницу од двадесет франака дао запосленом у другој мењачници, тамо су одмах позвали полицију која га је убрзо након позива одвела у аустријски затвор. Није могао да верује шта му се дешава, а његови покушаји да објасни како је и он преварен, те да му је фалсификовани новац дат током наступа у Европи, били су узалудни".

Иако је у први мах био убеден да ће кроз неколико сати бити пуштен, Бојанића су после висечасовног испитивања обавестили да ће бити у затвору све док се не истражи порекло новца и превару коју је тим новцем начинио. После мучног испитивања, Милош је схватио да се аустријске власти не шале и да не планирају да га пусте тако тако. Позвно је свог адвоката и рекао му је да дође и извуче га.

Иако је адвокат дошио већ следећег дана, Милоша су задржали додатна два дана јер је истрага о пореклу фалсификованог новца и даље трајала. Почео је да паничи и очајава пошто се плашио да нема доказе да је и њему новац подваљен. Ипак, адвокат је платио кауцију и тако се пакао заршино. Месецима после тога Бојанић није долазио себи и није могао да се опорави.

Извор:Курир.рс/Вип/ Фото: Профимедиа/Курир

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ако

31.10.2019 05:26

Ако ти неко на тезги подвали тај новац. И одес у банку нормално те оптуце. Е сад је на Милосу, да доказе како је добио новцанице ?

ОДГОВОРИТЕ