Miloš Bojanić bio u zatvoru zbog falsifikovanog novca!

Miloš Bojanić jedan je od angažovanijih pevača u regionu, a pre nekoliko godina uhapšen je u Austriji zbog falsifikovanog novca koji je u toj zemlji pokušao da zameni u menjačnici.

Zabava 30.10.2019 | 16:00
Miloš Bojanić bio u zatvoru zbog falsifikovanog novca!
Naime, folker je osumnjičen za krivično delo posedovanja flasifikovanog novca, zbog čega je u austrijskom zatvoru proveo četiri dana.

"Miloš često nastupa u inostranstvu, a najangažovaniji je u Nemačkoj, Francuskoj i Austriji. Kao i svi pevači stare garde, bakšiši koje dobija tokom nastupa često su i veći od samog honorara. Tokom te turneje zaradio je dosta novca, a kada je po dolasku u Austriju franke želeo da zameni u menjačnici, njegov novac je odbijen. Pošto nije dobio objašnjenje zbog čega su odbili njegovu novčanicu, otišao je u drugu menjačnicu, ali umesto objašnjenja, došla je policija i privela ga je zbog sumnje da je falsifikovanim novcem pokušao da prevari radnike", priča izvor i otkriva detalje iz austrijskog zatvora u kojem je Bojanić bio četiri dana.Na Bojanićev opšti šok, kada je novčanicu od dvadeset franaka dao zaposlenom u drugoj menjačnici, tamo su odmah pozvali policiju koja ga je ubrzo nakon poziva odvela u austrijski zatvor. Nije mogao da veruje šta mu se dešava, a njegovi pokušaji da objasni kako je i on prevaren, te da mu je falsifikovani novac dat tokom nastupa u Evropi, bili su uzaludni".

Iako je u prvi mah bio ubeden da će kroz nekoliko sati biti pušten, Bojanića su posle visečasovnog ispitivanja obavestili da će biti u zatvoru sve dok se ne istraži poreklo novca i prevaru koju je tim novcem načinio. Posle mučnog ispitivanja, Miloš je shvatio da se austrijske vlasti ne šale i da ne planiraju da ga puste tako tako. Pozvno je svog advokata i rekao mu je da dođe i izvuče ga.

Iako je advokat došio već sledećeg dana, Miloša su zadržali dodatna dva dana jer je istraga o poreklu falsifikovanog novca i dalje trajala. Počeo je da paniči i očajava pošto se plašio da nema dokaze da je i njemu novac podvaljen. Ipak, advokat je platio kauciju i tako se pakao zaršino. Mesecima posle toga Bojanić nije dolazio sebi i nije mogao da se oporavi.

Izvor:Kurir.rs/Vip/ Foto: Profimedia/Kurir

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ako

31.10.2019 06:26

Ako ti neko na tezgi podvali taj novac. I odes u banku normalno te optuce. E sad je na Milosu, da dokaze kako je dobio novcanice ?

ODGOVORITE