БЛ: Расписан конкурс за додјелу стипендија

Градска управа Бањалука расписала је данас конкурс за додјелу стипендија студентима првог циклуса високошколског образовања, а од укупно планираних 1,6 милиона КМ за стипендирање, једна трећина, односно више од пола милиона КМ биће усмјерено за студенте.

Република Српска 30.10.2019 | 10:53
БЛ: Расписан конкурс за додјелу стипендија
Конкурс је отворен до 28. новембра, а студенти се могу пријавити за једну од три врсте стипендија, и то према социјалном статусу, успјеху на студијама и за дефицитарна занимања.

Највиши новчани износ предвиђен је за студенте који су изабрали неке од дефицитарних звања, и то мјесечно од 250 КМ.

Према социјалном статусу и успјеху на студију, мјесечна стипендија износи 130 КМ.

Према овогодишњим правилима, у дефицитарне студије сврстани су - дипломирани професор биологије, дипломирани инжењер текстилног инжењерства и дипломирани инжењер електротехнике.

Почетком октобра окончан је конкурс за ученичке стипендије, према којем ће градске стипендије у текућој школској години примати 1.185 ученика.

Највећи број ученичких стипендија додијељен је на основу успјеха у школи - 645, затим према социјалном статусу - 507, те за дефицитарна занимања - 33.

Ученичке стипендије на основу успјеха у школи и према социјалном статусу износе 80 КМ, док је износ за дефицитарна занимања виши и износи 160 КМ.

Прве ученичке стипендије биће исплаћене у децембру.

Све градске стипендије се исплаћују у мјесечним траншама, и то десет мјесеци у години.  

(Независне новине)

Коментари / 0

Оставите коментар