BL: Raspisan konkurs za dodjelu stipendija

Gradska uprava Banjaluka raspisala je danas konkurs za dodjelu stipendija studentima prvog ciklusa visokoškolskog obrazovanja, a od ukupno planiranih 1,6 miliona KM za stipendiranje, jedna trećina, odnosno više od pola miliona KM biće usmjereno za studente.

Republika Srpska 30.10.2019 | 10:53
BL: Raspisan konkurs za dodjelu stipendija
Konkurs je otvoren do 28. novembra, a studenti se mogu prijaviti za jednu od tri vrste stipendija, i to prema socijalnom statusu, uspjehu na studijama i za deficitarna zanimanja.

Najviši novčani iznos predviđen je za studente koji su izabrali neke od deficitarnih zvanja, i to mjesečno od 250 KM.

Prema socijalnom statusu i uspjehu na studiju, mjesečna stipendija iznosi 130 KM.

Prema ovogodišnjim pravilima, u deficitarne studije svrstani su - diplomirani profesor biologije, diplomirani inženjer tekstilnog inženjerstva i diplomirani inženjer elektrotehnike.

Početkom oktobra okončan je konkurs za učeničke stipendije, prema kojem će gradske stipendije u tekućoj školskoj godini primati 1.185 učenika.

Najveći broj učeničkih stipendija dodijeljen je na osnovu uspjeha u školi - 645, zatim prema socijalnom statusu - 507, te za deficitarna zanimanja - 33.

Učeničke stipendije na osnovu uspjeha u školi i prema socijalnom statusu iznose 80 KM, dok je iznos za deficitarna zanimanja viši i iznosi 160 KM.

Prve učeničke stipendije biće isplaćene u decembru.

Sve gradske stipendije se isplaćuju u mjesečnim tranšama, i to deset mjeseci u godini.  

(Nezavisne novine)

Komentari / 0

Ostavite komentar