Ђоковић: Не размишљам о повлачењу

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић уочи старта Мастерсу у Паризу изјавио је да осјећа да је у психолошкој предности над највећим ривалима – Роџером Федерером и Рафаелом Надалом.

Тенис 29.10.2019 | 16:54
Ђоковић: Не размишљам о повлачењу
Српски тенисер има 16 Гренд слем трофеја, четири мање од Федерера, а три од Надала, али када га је новинар питао да ли осјећа да у дуелима са њима има менталну предност, одговорио је: “ДА!”

– Да, осјећам да је помало тако. Изнад свега, тако је прије почетка меча, не током њега. Када играте, концентрисани сте само на сљедећи поен, али прије меча, да, осјећам да сам у предности – изјавио је Новак, који у мечевима са Федерером има скор 26:22, а са Надалом 28:26. 

Ђоковића су такође питали да ли размишља о повлачењу, али свјетски број један је одговорио да још није у том процесу.

– Не размишљам о повлачењу имам пуно мотива, ево борим се за прво мјесто на АТП листи. Искрено, нисам обавезан да играм. Могао бих сутра да окачим рекет о клин ако то желим, јер сам прије свега отац двоје дивне дјеце, од којих мој син има пет година и пред поласком је у школу, тако да бих свакако волио да проводим више времена са њима.

Ипак, срећан сам што још играм, и даље сам јако мотивисан и спреман да играм за нове побједе у овом прелијепом спорту – закључио је Ђоковић.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар