Славица са дјецом: Опет сам срећна мајка

Осјећам се као најсрећнија мајка на свијету, рекла је Славица Бурмазовић након што се састала са своје троје дјеце данас на аеродрому “Никола Тесла”.

Србија 29.10.2019 | 12:34
Славица са дјецом: Опет сам срећна мајка
То је једино што је у том емотивном тренутку могла да каже новинарима Славица, чији је бивши муж Турчин отео њихову заједничку дјецу, а од које је била раздвојена готово четири године.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић казао је да је било много папиролошких проблема око рјешавања ове ситуације, али да се доказало да “Србија води рачуна о свим својим грађанима”.

– Како се сада осјећам не могу да опишем. Данас је први дан нашег будућег живота – рекла је за Новости Славица, док је чекала да слети авион са њеном дјецом, Есмом (15), Ајшом (14) и Тариком (8).

Подсјетимо, бивши супруг Славице Бурмазовић, Турчин Ејуп Сабри Јунџу, одвео је троје дјеце без мајчине дозволе 2015. године у Турску. 

Првостепеном пресудом суда дјеца су у марту 2016. године враћена мајци, али је отац, упркос забрани, напустио територију Турске и отишао у Иран.

Министар Дачић је 24. октобра у Бакуу о том случају разговарао са колегом из Ирана Мохамадом Зарифом који је тада обећао да ће се лично ангажовати да се врате отета дјеца Славице Бурмазовић која се налазе у Ирану.

Дјеца су стигла у Београд јутрос нешто послије 10 сати, а у организацији Министарства спољних послова Србије. Децу је допратио амбасадор Србије у Ирану Драган Тодоровић, а дочеку су присуствовали и Дачић, генерални секретар МСП Вељко Одаловић и бројне новинарске екипе.

(Новости, Блиц)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Никос

29.10.2019 12:11

Без увреде, али да ли је ово школа или наука, коју многе женске особе треба да похађају? Многе кажу: Ја сам завршила ову, па ону и на крају ону највишу школу. А ја вам говорим да: Ви који то говорите, ви нисте завршили ону највећу, а то је ,,Животна школа''.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

29.10.2019 12:41

Могла је макар једно нормално име дати дјетету.Нисам националиста али?

Name

Суад

29.10.2019 13:49

Имам само питање за ХМ . Како ни било да су зивјели у Србији и дошли у Турску са именима Зорица , Радмила и рецимо Ненад? Дали ни неко од Зурских читалаца поставио питање које си ти поставио? Не мора значити ако теби нису “нормална “ Имена да нису неком другом нормална. Тецимо, мени се бас свиђају .

Name

брцак

29.10.2019 13:56

А ста фали именима? Цуј матере ти, нисам националиста али...

Name

Дјевојке и жене

29.10.2019 12:22

Имајте овакве ствари на уму кад бирате будуће очеве својој дјеци! Ово се на крају добро завршило захваљујући личном ангажману Господина Дачића, али много је ту суза проливено и много ноћи непроспавано! А зашто? Моја покојна бака је нама девојчицама увијек говорила, кад нас је учила и савјетовала - "Сине, бллижа је поткошуља од кошуље"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никос

29.10.2019 23:48

,,Дјевојке и жене'', Баш вам хвала за ову вашу препоруку!

Name

ЧОБАН ,БАШ МЕ БРИГА

30.10.2019 07:40

Хвала добрим људима што су јадну дјецу вратили мајци, али запитајмо се ко је ту највише крив, и отац има право да буде са својом децом, без обзира што је Турчин и жели да одгаја дјецу по исламској традицији. Уосталом госпоћа Весна је сама бирала оца своје дјеце, знајући да ће их он одгајати баш тако, па јадна дјеца важи између два родитеља потпуно различите вјере, многи су тако вагали у грађанском рату, што није изабрала неког Јована, Николу, или Мату и Јосипа, бар сличне вероисповести, памет у главу остале наивне жене које се удати требају, нек свака Тица своме јату лети и неће бити таквих проблема

ОДГОВОРИТЕ