Slavica sa djecom: Opet sam srećna majka

Osjećam se kao najsrećnija majka na svijetu, rekla je Slavica Burmazović nakon što se sastala sa svoje troje djece danas na aerodromu “Nikola Tesla”.

Srbija 29.10.2019 | 12:34
Slavica sa djecom: Opet sam srećna majka
To je jedino što je u tom emotivnom trenutku mogla da kaže novinarima Slavica, čiji je bivši muž Turčin oteo njihovu zajedničku djecu, a od koje je bila razdvojena gotovo četiri godine.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je da je bilo mnogo papiroloških problema oko rješavanja ove situacije, ali da se dokazalo da “Srbija vodi računa o svim svojim građanima”.

– Kako se sada osjećam ne mogu da opišem. Danas je prvi dan našeg budućeg života – rekla je za Novosti Slavica, dok je čekala da sleti avion sa njenom djecom, Esmom (15), Ajšom (14) i Tarikom (8).

Podsjetimo, bivši suprug Slavice Burmazović, Turčin Ejup Sabri Jundžu, odveo je troje djece bez majčine dozvole 2015. godine u Tursku. 

Prvostepenom presudom suda djeca su u martu 2016. godine vraćena majci, ali je otac, uprkos zabrani, napustio teritoriju Turske i otišao u Iran.

Ministar Dačić je 24. oktobra u Bakuu o tom slučaju razgovarao sa kolegom iz Irana Mohamadom Zarifom koji je tada obećao da će se lično angažovati da se vrate oteta djeca Slavice Burmazović koja se nalaze u Iranu.

Djeca su stigla u Beograd jutros nešto poslije 10 sati, a u organizaciji Ministarstva spoljnih poslova Srbije. Decu je dopratio ambasador Srbije u Iranu Dragan Todorović, a dočeku su prisustvovali i Dačić, generalni sekretar MSP Veljko Odalović i brojne novinarske ekipe.

(Novosti, Blic)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Nikos

29.10.2019 12:11

Bez uvrede, ali da li je ovo škola ili nauka, koju mnoge ženske osobe treba da pohađaju? Mnoge kažu: Ja sam završila ovu, pa onu i na kraju onu najvišu školu. A ja vam govorim da: Vi koji to govorite, vi niste završili onu najveću, a to je ,,Životna škola''.

ODGOVORITE
Name

Hm

29.10.2019 12:41

Mogla je makar jedno normalno ime dati djetetu.Nisam nacionalista ali?

Name

Suad

29.10.2019 13:49

Imam samo pitanje za HM . Kako ni bilo da su zivjeli u Srbiji i došli u Tursku sa imenima Zorica , Radmila i recimo Nenad? Dali ni neko od Zurskih čitalaca postavio pitanje koje si ti postavio? Ne mora značiti ako tebi nisu “normalna “ Imena da nisu nekom drugom normalna. Tecimo, meni se bas sviđaju .

Name

brcak

29.10.2019 13:56

A sta fali imenima? Cuj matere ti, nisam nacionalista ali...

Name

Djevojke i žene

29.10.2019 12:22

Imajte ovakve stvari na umu kad birate buduće očeve svojoj djeci! Ovo se na kraju dobro završilo zahvaljujući ličnom angažmanu Gospodina Dačića, ali mnogo je tu suza proliveno i mnogo noći neprospavano! A zašto? Moja pokojna baka je nama devojčicama uvijek govorila, kad nas je učila i savjetovala - "Sine, blliža je potkošulja od košulje"!

ODGOVORITE
Name

Nikos

29.10.2019 23:48

,,Djevojke i žene'', Baš vam hvala za ovu vašu preporuku!

Name

ČOBAN ,BAŠ ME BRIGA

30.10.2019 07:40

Хвала добрим људима што су јадну дјецу вратили мајци, али запитајмо се ко је ту највише крив, и отац има право да буде са својом децом, без обзира што је Турчин и жели да одгаја дјецу по исламској традицији. Уосталом госпоћа Весна је сама бирала оца своје дјеце, знајући да ће их он одгајати баш тако, па јадна дјеца важи између два родитеља потпуно различите вјере, многи су тако вагали у грађанском рату, што није изабрала неког Јована, Николу, или Мату и Јосипа, бар сличне вероисповести, памет у главу остале наивне жене које се удати требају, нек свака Тица своме јату лети и неће бити таквих проблема

ODGOVORITE