На сједници НС РС о лијечењу неплодности

Сједница Народне скупштине Републике Српске настављена је данас разматрањем Нацрта закона о лијечењу неплодности поступцима биомедицински потпомогнуте оплодње.

Република Српска 29.10.2019 | 11:20
На сједници НС РС о лијечењу неплодности
Општи циљ доношења овог акта је успјешније лијечење неплодности поступцима биомедицински потпомогнуте оплодње и повећање процента успјешности обављених поступака.

Посланици ће у оквиру другог дијела седме редовне сједнице парламента разматрати и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о дјечијој заштити и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о добровољним пензијским фондовима и пензијским плановима.

На дневном реду су Приједлог стратегије инфраструктуре квалитета производа и услуга у Републици Српској за период 2019-2023. године, Приједлог стратегије за унапређење сексуалног и репродуктивног здравља у Српској 2019-2029. и Приједлог стратегије за унапређење и развој волонтирања у Републици Српској 2019-2023.

Народна скупштина ће разматрати и Нацрт стратегије развоја менталног здравља у Републици Српској за период 2019-2029. године, Нацрт стратегије за унапређивање и заштиту права припадника националних мањина у Српској за период 2020-2024. и Консолидовани извјештај о извршењу буџета Републике за првих шест мјесеци ове године.

Пред посланицима су извјештај о анализи и плану активности по питању тражења несталих, истраживању и процесуирању ратних злочина, као и извјештаји Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске о спроведеним финансијским ревизијама Министарства трговине и туризма, Фонда здравственог осигурања, Јавне установе "Воде Српске" из Бијељине, Министарства рада и борачко-инвалидске заштите, Јавне установе Студентски центар "Никола Тесла" из Бањалуке, сви за прошлу годину.

Посланици ће разматрати и Годишњи извјештај Високог судског и тужилачког савјета БиХ за 2018. годину.



БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Приједлог стратегије за сексуално васпитање

29.10.2019 10:34

Па како да спроведу стратегију сексуалног васпитања у министарствима, фондовима, јавним установама када су сви родбина??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Титаник

29.10.2019 10:34

Слушам ево и о банци чувања ћелија. Стварно не знам и неразумијем, у држави у којој пола народа нема за нормалну прехрану ова прича нема везе са везом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

29.10.2019 10:51

Стевандић - ПАПАК, је савјетник у влади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блиц

29.10.2019 11:20

Прије свега, држава нам је неплодна, а је.е народ као никад. И људи који немају такав проблем, размишљају да ли ће имати дјецу. Једно, максимално двоје.

ОДГОВОРИТЕ