Na sjednici NS RS o liječenju neplodnosti

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas razmatranjem Nacrta zakona o liječenju neplodnosti postupcima biomedicinski potpomognute oplodnje.

Republika Srpska 29.10.2019 | 11:20
Na sjednici NS RS o liječenju neplodnosti
Opšti cilj donošenja ovog akta je uspješnije liječenje neplodnosti postupcima biomedicinski potpomognute oplodnje i povećanje procenta uspješnosti obavljenih postupaka.

Poslanici će u okviru drugog dijela sedme redovne sjednice parlamenta razmatrati i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dobrovoljnim penzijskim fondovima i penzijskim planovima.

Na dnevnom redu su Prijedlog strategije infrastrukture kvaliteta proizvoda i usluga u Republici Srpskoj za period 2019-2023. godine, Prijedlog strategije za unapređenje seksualnog i reproduktivnog zdravlja u Srpskoj 2019-2029. i Prijedlog strategije za unapređenje i razvoj volontiranja u Republici Srpskoj 2019-2023.

Narodna skupština će razmatrati i Nacrt strategije razvoja mentalnog zdravlja u Republici Srpskoj za period 2019-2029. godine, Nacrt strategije za unapređivanje i zaštitu prava pripadnika nacionalnih manjina u Srpskoj za period 2020-2024. i Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike za prvih šest mjeseci ove godine.

Pred poslanicima su izvještaj o analizi i planu aktivnosti po pitanju traženja nestalih, istraživanju i procesuiranju ratnih zločina, kao i izvještaji Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske o sprovedenim finansijskim revizijama Ministarstva trgovine i turizma, Fonda zdravstvenog osiguranja, Javne ustanove "Vode Srpske" iz Bijeljine, Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, Javne ustanove Studentski centar "Nikola Tesla" iz Banjaluke, svi za prošlu godinu.

Poslanici će razmatrati i Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za 2018. godinu.



BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Prijedlog strategije za seksualno vaspitanje

29.10.2019 10:34

Pa kako da sprovedu strategiju seksualnog vaspitanja u ministarstvima, fondovima, javnim ustanovama kada su svi rodbina??

ODGOVORITE
Name

Титаник

29.10.2019 10:34

Слушам ево и о банци чувања ћелија. Стварно не знам и неразумијем, у држави у којој пола народа нема за нормалну прехрану ова прича нема везе са везом.

ODGOVORITE
Name

Đorđe

29.10.2019 10:51

Stevandić - PAPAK, je savjetnik u vladi.

ODGOVORITE
Name

Blic

29.10.2019 11:20

Prije svega, država nam je neplodna, a je.e narod kao nikad. I ljudi koji nemaju takav problem, razmišljaju da li će imati djecu. Jedno, maksimalno dvoje.

ODGOVORITE