У 67. години природним путем родила дијете

Кинескиња у 67. години родила је здраву дјевојчицу на истоку Кине, те је тако постала најстарија држављанка те земље која је родила дијете зачевши га природним путем.

Здравље 29.10.2019 | 10:08
У 67. години природним путем родила дијете
Жена која се презива Тиан, родила је у петак царским резом здраву дјевојчицу у провинцији Шандонг, извијестили су локални медији.

Љекари из породилишта у граду Заозуангу потврдили су да је 67-годишњакиња родила у њиховој здравственој установи, но нису коментарисали начин на који је госпођа Тиан зачела с обзиром на то да се болничком гинекологу јавила кад је већ била трудна.

"Дијете је дар с неба за обоје", рекао је 68-годишњи супруг Тиан на страницама портала гуанцха.цн.

Енглески дневни лист Глобал Тимес пише да је брачни пар дјевојчици дао име Тианци, што значи "Дар с неба".

Ако се потврди да је госпођа Тиан зачела природним путем, њена трудноћа ће се евидентирати као свјетски рекорд.

По Гуиннессовој књизи рекорда, најстарија жена која је 1997. родила природно зачето дијете Британка је, а дијете је на свијет донијела у 59. години живота.

Свјетски рекорд још увијек држи Шпанкиња Мариа дел Кармен Боусада Лара која је уз помоћ вјештачке оплодње 2006. године родила близанце у 67. години живота. Двије године након тога умрла је од карцинома.

Локални дневни лист Јинан Тимес пише да је Тиан већ мајка двоје дјеце. Једно од њих је син рођен 1977., године непосредно прије ступања на снагу политике једног дјетета чији је циљ био сузбити превелик природни прираштај становника Кине.

Недавно је та политика ублажена те је свим паровима омогућено да имају двоје дјеце.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мајка храброст

15.11.2019 11:50

Неколико дана гледам овај чланак и питам се зашто нема ниједан коментар за овакав подухват. Можда што је жена? Да је писало мушкарац у 67 постао отац, било би браво мајсторе, свака част итд. Као жена, то ћу ја за ову жену да кажем. Свака част на храбрости! Вриједна је дивљења. Лично, нисам ни за какво сиљење у родитељству, него ако је дато од Бога, да буде, ако није, не инсистирати, али дајем подршку храброј мајци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта ба би

15.11.2019 20:46

Са срећом заиста храбро све најјјј боље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мм

31.01.2020 15:55

Цеститам срецној породици.Нека су родитељи зиви и здрави као и њихова беба.