Поново гори Чиле: Протести и напади не јењавају

У Чилеу су данас избили нови протести и напади на продавнице, упркос томе што је предсједник Себастијан Пинера заменио осам кључних министара, у напору да обезбиједи већу једнакост и боље социјалне услуге у земљи.

Свијет 29.10.2019 | 10:09
Поново гори Чиле: Протести и напади не јењавају
Хиљаде демонстраната окупиле су се у центру престонице Сантјага. Једна група запалила је зграду у којој су смјештене продавнице и ресторан брзе хране, док су други напали апотеку. Поједини демонстранти покушали су да запале станицу метроа.

Истовремено, стотине хиљада људи покушале су да се врате кући са посла бесплатним аутобусима који су послати да замијене возове који нису у погону, након што су десетине станица изгорјеле у протестима протекле недјеље, преноси АП. На угловима улица горјеле су ватре, разбијено је више десетина излога и исписани су графити против Пинере, у којима се позива на револуцију.

Пинера је претходно замијенио министре унутрашњих послова, финансија, економије, рада и још четири ресора млађим и више центристички орјентисаним званичницима. Његова влада, међутим, није данас објавила мјере које се захтијевају у десетодневним протестима због лоших социјалних услуга и високих трошкова живота у једној од најпросперитетнијих и модернијих држава Јужне Америке.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар