С годинама теже налазимо разлог за срећу

Истраживање спроведено на 2. 000 Британаца показало је да што смо старији то теже проналазимо разлог за срећу.

Здравље 27.10.2019 | 15:33
С годинама теже налазимо разлог за срећу
Према резултатима, људи су најмање срећни у 45. години живота, а занимљиво је како је само четворо од десет испитаника рекло да има чему да се радује у свом свакодневном животу.

Једнак број њих слаже се како се забава завршила отприлике у исто време када су и закорачили у свет одраслих.

Можда је најжалоснији податак који каже како је десет посто испитаника признало да током целе недеље ниједном не ради нешто што их радује. Немају пара за то, немају енергије или једноставно не знају да се забаве.

"Одрасли људи лако утону у свакодневну животну рутину и заборављају да издвоје време за забаву", каже психоаналитичар Стив Мекјуен.

Како је објаснио, многи не знају како да поновно почну да се забављају, а одговор на ово питање уствари може да буде поприлично једноставан.

"Проводите више времена са вашим најмилијима. Осим психолошке благодати, укључујући смањени стрес и повећану срећу, провођење времена са породицом сјајан је начин да се тај осећај дечје забаве врати у ваш живот", предлаже он.

Такође, чак 83 посто испитаника сложило се како се много више забављају у друштву деце, него са одраслима, преноси Индеx.

"Због њихове маште и способности да се не брину о томе шта ће други људи да мисле, деца се лакше препуштају забавној страни живота", истиче Мекјуен.

Зато, ако желите брзо да вратите срећу у свој живот, стручњаци саветују да погледате дечји филм или да заиграте као да вас нико не гледа.

(Б92)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мани болан...

23.11.2019 17:55

... то су приче за дјецу.

ОДГОВОРИТЕ