Ђоковић годину може да заврши као најбољи, али...

Новак Ђоковић и Рафаела Надал ће у Паризу и Лондону водити велику битку за титулу шампиона свијета за 2019, постоји много сценарија у којима Србин то може да буде, још више како Шпанац може да му преотме престо – неке од њих су у сфери теорије, али једна рјешава ову трку већ за осам дана.  

Свијет 27.10.2019 | 14:42
Ђоковић годину може да заврши као најбољи, али...
Ако Рафаел Надал освоји први пут у каријери Париски опен, битка за број 1 ће одмах бити ријешена и Шпанац ће пети пут у каријери постати свјетски шампион за ту сезону.

Тако би стигао Ђоковића, Федерера и Конорса којима је такође то пошло за руком пет пута, а Пит Сампрас би остао рекордер са шест.

Формула је једноставна и односи се на АТП трку која је сада лакша за рачунање. На њој се сабирају само бодови од 1. јануара и на њој Надал има 1.280 поена више од Ђоковића.

Ако освоји 1.000 у Паризу, повећаће предност на 2.280, тако да Ноле чак и ако на Мастерсу у Лондону узме максималних 1.500, не може да га престигне јер би у том случају у француској престоници у најбољој комбинацији играо у финалу које доноси 600 поена. 

Наравно, Рафа ће обезбиједити број 1 на крају године и ако Новак рано испадне у Паризу, а он уђе у полуфинале, али то је ипак мало вјероватно, с обзиром на чињеницу да је Србин најуспјешнији тенисер у историји Берсија са четири титуле.

С друге стране, ако Ђоковић пети пут у каријери тријумфује у Паризу, гледаће Надалу у леђа, али ће повратак на врх бити могућ ако у Лондону одигра боље од Шпанца.

– И овдје је много комбинација, а све ће бити много јасније када се париски турнир заврши – пише Спортски журнал.

Подсјетимо, Ђоковић и Надал су у суботу одрадили заједнички тренинг у “Берсију”, што је изненадило многе, али не и Рафиног тренера Моју који има врло јасан одговор на полемике око тога што двојица најбољих раде заједно.

(Спортски журнал)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дрекавац

27.10.2019 18:56

Ај што Ноле пише личну историју, него је душмане натјерао да мијењају правила бодовања, правила игре, ма све да мијењају, само да га некако скидају с врха. Некако би било најбоље да Ноле с позиције бр.1 објави да качи рекет о ексер и да иде са својом дјечурлијом пецати. :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

27.10.2019 20:20

Браво за коментар. Западни лицемери управо то и раде.