Đoković godinu može da završi kao najbolji, ali...

Novak Đoković i Rafaela Nadal će u Parizu i Londonu voditi veliku bitku za titulu šampiona svijeta za 2019, postoji mnogo scenarija u kojima Srbin to može da bude, još više kako Španac može da mu preotme presto – neke od njih su u sferi teorije, ali jedna rješava ovu trku već za osam dana.  

Svijet 27.10.2019 | 14:42
Đoković godinu može da završi kao najbolji, ali...
Ako Rafael Nadal osvoji prvi put u karijeri Pariski open, bitka za broj 1 će odmah biti riješena i Španac će peti put u karijeri postati svjetski šampion za tu sezonu.

Tako bi stigao Đokovića, Federera i Konorsa kojima je takođe to pošlo za rukom pet puta, a Pit Sampras bi ostao rekorder sa šest.

Formula je jednostavna i odnosi se na ATP trku koja je sada lakša za računanje. Na njoj se sabiraju samo bodovi od 1. januara i na njoj Nadal ima 1.280 poena više od Đokovića.

Ako osvoji 1.000 u Parizu, povećaće prednost na 2.280, tako da Nole čak i ako na Mastersu u Londonu uzme maksimalnih 1.500, ne može da ga prestigne jer bi u tom slučaju u francuskoj prestonici u najboljoj kombinaciji igrao u finalu koje donosi 600 poena. 

Naravno, Rafa će obezbijediti broj 1 na kraju godine i ako Novak rano ispadne u Parizu, a on uđe u polufinale, ali to je ipak malo vjerovatno, s obzirom na činjenicu da je Srbin najuspješniji teniser u istoriji Bersija sa četiri titule.

S druge strane, ako Đoković peti put u karijeri trijumfuje u Parizu, gledaće Nadalu u leđa, ali će povratak na vrh biti moguć ako u Londonu odigra bolje od Španca.

– I ovdje je mnogo kombinacija, a sve će biti mnogo jasnije kada se pariski turnir završi – piše Sportski žurnal.

Podsjetimo, Đoković i Nadal su u subotu odradili zajednički trening u “Bersiju”, što je iznenadilo mnoge, ali ne i Rafinog trenera Moju koji ima vrlo jasan odgovor na polemike oko toga što dvojica najboljih rade zajedno.

(Sportski žurnal)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Дрекавац

27.10.2019 18:56

Ај што Ноле пише личну историју, него је душмане натјерао да мијењају правила бодовања, правила игре, ма све да мијењају, само да га некако скидају с врха. Некако би било најбоље да Ноле с позиције бр.1 објави да качи рекет о ексер и да иде са својом дјечурлијом пецати. :)

ODGOVORITE
Name

реално

27.10.2019 20:20

Браво за коментар. Западни лицемери управо то и раде.