Уништавају се одузета возила која стоје 15 год.

Уништавање одузетих возила, која су се више од 15 година налазила по складиштима широм БиХ, почеће у наредних 30 дана.

Босна и Херцеговина 27.10.2019 | 11:00
Уништавају се одузета возила која стоје 15 год.
У том периоду биће уништено 889 возила од укупно 2.703 правоснажно одузета и предвиђена за уништавање, пише "Аваз".

Портпарол Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ Ратко Ковачевић рекао је да је ријеч о 460 возила у Регионалном центру УИО у Мостару и 429 возила у регионалном центру у Сарајеву, те да би њихово уништавање требало да почне за петнаестак дана.

За уништавање путничких возила, која су одузета због царинских прекршаја и годинама су стајала ускладиштена широм БиХ, као најповољенијег понуђача УИО је одабрала "МЗ компани" из Мостара.

Ковачевић је навео да ће Управа формирати двије комисије које ће пратити примопредају и уништавање возила, а у припреми је и нови тендер за за одабир најповољнијег понуђача за уништавање возила која се налазе у регионалним центрима Бањалука и Тузла.

"Возила треба уништити зато што никад нису, а ни сада не испуњавају услове за увоз у царинско подручје БиХ и за даљу продају", појаснио је Ковачевић.

Међу возилима која ће бити уништена су и она којима су преправљени бројеви шасије и мотора, као и возила на којима су извршени прекршаји или кривична дјела.

(Аваз)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бањалуцанин

27.10.2019 11:25

А да се прије униставања провјери стање тих возила ???? Па васи зàпосленици су повадили од мотора па надаље све из њих срамоте једне . Ја дрзаве и ругла фуј .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

27.10.2019 19:29

Зато и журе да их униште. Ако би их дали на лицитацију, свако би видио да је остала само шкољка од аута.

Name

СРАМОТА

27.10.2019 11:41

ОВО МИ НИКАД НЕЦЕ БИТИ ЈАСНО ДА НАЈСИРОМАСНИЈА ДРЗАВА УНИСТАВА АУТА КОЈА СЕ МОГУ ИСКОРИСТИТИ А ЗАСТО НЕ И ЗА ПРЕВОЗ ПОЛИТИЦАРА,ИМА ТУ ДОБРИХ ЛИМУЗИНА,ОВО ЈЕ ТОЛИКО ПРОВОКАТИВНО ДА САМО ТРЕБА БЈЕЗАТИ ИЗ ОВЕ ДРЗАВЕ,ЈЕР СВАКИ ДАН МИ НЕКО ВРИЈЕДЈА ИНТЕЛИГЕНЦИЈУ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјоко

27.10.2019 12:28

Зато што су то стари кршеви који трују и твоју дјецу, будалооооооо