Uništavaju se oduzeta vozila koja stoje 15 god.

Uništavanje oduzetih vozila, koja su se više od 15 godina nalazila po skladištima širom BiH, počeće u narednih 30 dana.

Bosna i Hercegovina 27.10.2019 | 11:00
Uništavaju se oduzeta vozila koja stoje 15 god.
U tom periodu biće uništeno 889 vozila od ukupno 2.703 pravosnažno oduzeta i predviđena za uništavanje, piše "Avaz".

Portparol Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Ratko Kovačević rekao je da je riječ o 460 vozila u Regionalnom centru UIO u Mostaru i 429 vozila u regionalnom centru u Sarajevu, te da bi njihovo uništavanje trebalo da počne za petnaestak dana.

Za uništavanje putničkih vozila, koja su oduzeta zbog carinskih prekršaja i godinama su stajala uskladištena širom BiH, kao najpovoljenijeg ponuđača UIO je odabrala "MZ kompani" iz Mostara.

Kovačević je naveo da će Uprava formirati dvije komisije koje će pratiti primopredaju i uništavanje vozila, a u pripremi je i novi tender za za odabir najpovoljnijeg ponuđača za uništavanje vozila koja se nalaze u regionalnim centrima Banjaluka i Tuzla.

"Vozila treba uništiti zato što nikad nisu, a ni sada ne ispunjavaju uslove za uvoz u carinsko područje BiH i za dalju prodaju", pojasnio je Kovačević.

Među vozilima koja će biti uništena su i ona kojima su prepravljeni brojevi šasije i motora, kao i vozila na kojima su izvršeni prekršaji ili krivična djela.

(Avaz)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Banjalucanin

27.10.2019 11:25

A da se prije unistavanja provjeri stanje tih vozila ???? Pa vasi zàposlenici su povadili od motora pa nadalje sve iz njih sramote jedne . Ja drzave i rugla fuj .

ODGOVORITE
Name

Re:

27.10.2019 19:29

Зато и журе да их униште. Ако би их дали на лицитацију, свако би видио да је остала само шкољка од аута.

Name

SRAMOTA

27.10.2019 11:41

OVO MI NIKAD NECE BITI JASNO DA NAJSIROMASNIJA DRZAVA UNISTAVA AUTA KOJA SE MOGU ISKORISTITI A ZASTO NE I ZA PREVOZ POLITICARA,IMA TU DOBRIH LIMUZINA,OVO JE TOLIKO PROVOKATIVNO DA SAMO TREBA BJEZATI IZ OVE DRZAVE,JER SVAKI DAN MI NEKO VRIJEDJA INTELIGENCIJU !!!

ODGOVORITE
Name

Djoko

27.10.2019 12:28

Zato što su to stari krševi koji truju i tvoju djecu, budalooooooo