Курти задовољан сарадњом са Албанијом

- Албанија се противи размјени територија Косова и Србије, изјавио је кандидат за премијера самопроглашеног Косова Аљбин Курти након састанка у Тирани са албанским премијером Едијем Рамом.  

Србија 26.10.2019 | 22:22
Курти задовољан сарадњом са Албанијом
Курти је рекао да дијалог са Србијом може почети прије прољећа, али “не може бити окончан прије избора у Србији”, преноси “Косовапрес”. Он је подијелио оптимизам због договора о дубљој и снажнијој сарадњи између самопроглашеног Косова и Албаније.

Курти је рекао новинарима да се ради на усклађивању програма за “будуће управљање” са Демократским савезом Косова. 

Говорећи о протеклим парламентарним изборима, Курти је за ТВ “Клан Косова” рекао да је тек сада највећи посао пред њим.

Он каже да би, поред потребе за добросусједским односима на Балкану, ЕУ требало да промијени приступ региону и да су данас више него икада потребне идеје које спајају.

– Косово и Албанија желе да се придруже ЕУ и НАТО. Управо те наше заједничке вриједности морају бити активније у региону и шире како би се у нашим земљама могао успоставити мир и стабилност – рекао је Курти.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ре

27.10.2019 10:00

Сто би се мијењали кад је већ имају власт над цијелим Косовом? Полиција Косова упада и ради ста хоце на читавом територију Косова . Контролису границу...Тако да ономе ко и даље тврди да је Косово Србија није са мозгом удуре..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.27.10.2019

27.10.2019 14:57

Ре-неће дуго имати власти,запамти данашњи дан..

Name

Рале

27.10.2019 12:09

Браво ре водити бригу о нецему сто није под контролом стварно несто није у реду.

ОДГОВОРИТЕ