Kurti zadovoljan saradnjom sa Albanijom

- Albanija se protivi razmjeni teritorija Kosova i Srbije, izjavio je kandidat za premijera samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti nakon sastanka u Tirani sa albanskim premijerom Edijem Ramom.  

Srbija 26.10.2019 | 22:22
Kurti zadovoljan saradnjom sa Albanijom
Kurti je rekao da dijalog sa Srbijom može početi prije proljeća, ali “ne može biti okončan prije izbora u Srbiji”, prenosi “Kosovapres”. On je podijelio optimizam zbog dogovora o dubljoj i snažnijoj saradnji između samoproglašenog Kosova i Albanije.

Kurti je rekao novinarima da se radi na usklađivanju programa za “buduće upravljanje” sa Demokratskim savezom Kosova. 

Govoreći o proteklim parlamentarnim izborima, Kurti je za TV “Klan Kosova” rekao da je tek sada najveći posao pred njim.

On kaže da bi, pored potrebe za dobrosusjedskim odnosima na Balkanu, EU trebalo da promijeni pristup regionu i da su danas više nego ikada potrebne ideje koje spajaju.

– Kosovo i Albanija žele da se pridruže EU i NATO. Upravo te naše zajedničke vrijednosti moraju biti aktivnije u regionu i šire kako bi se u našim zemljama mogao uspostaviti mir i stabilnost – rekao je Kurti.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Re

27.10.2019 10:00

Sto bi se mijenjali kad je već imaju vlast nad cijelim Kosovom? Policija Kosova upada i radi sta hoce na čitavom teritoriju Kosova . Kontrolisu granicu...Tako da onome ko i dalje tvrdi da je Kosovo Srbija nije sa mozgom udure..

ODGOVORITE
Name

Neđo.27.10.2019

27.10.2019 14:57

Re-neće dugo imati vlasti,zapamti današnji dan..

Name

Rale

27.10.2019 12:09

Bravo re voditi brigu o necemu sto nije pod kontrolom stvarno nesto nije u redu.

ODGOVORITE